Kandinsky Tablosundan Esinlenilen Sandalye Tasarımı: Abstraction

Koreli tasarımcı WoongKi Ryu, Rus sanatçı Wassily Kandinsky'nin tablolarında gördüğü motif ve renkler üzerine bu sandalyenin öğelerini yerleştirdi. Ryu'nun Abstraction koltuğu, renkli, eğimli şekillerden oluşan bir sırt ile ahşap bir koltuk sunuyor.

0 1.880
Koreli tasarımcı WoongKi Ryu, Rus sanatçı Wassily Kandinsky’nin tablolarında gördüğü motif ve renkler üzerine bu sandalyenin öğelerini yerleştirdi.

Ryu’nun Abstraction sandalyesi, renkli, eğimli şekillerden oluşan bir sırt ile ahşap bir koltuk sunuyor. Bu unsurların her biri 20. yüzyılın başlarında Kandinsky’nin efsanevi eserlerinde görülen motiflere, özellikle de grafik şekillerine ve renkli aksanlara sahip olan Composition VIII resmine dayanıyor. Güney Kore’nin Hongik Üniversitesi’nden bir öğrenci olan Ryu, bu soyut yaklaşımı geleneksel malzeme tasarımına getirmeyi ve standart materyalleri kullanarak işlevden önce form koyan bir sandalye üretmeyi amaçlıyordu.

ZAGG Register with Zagg NOW

Tasarımcı “Sandalyenin işlevsel amacına yaklaşmak yerine sandalyenin duygu ve anlamını vurgulamak istedim, yalnızca soyut olarak ifade edilebilir. Kandinsky’nin tablolarında soyutlamaya yaklaşma biçimini taklit etmek istedim.” demektedir.

Arka sırt elemanları boyalı metalden oluşturulurken tasarımcı, yarı dairesel koltuk oluşturmak için sert akçaağaç ahşap kullandı. Kolçak stili bir çıkıntı sağlam bir ahşap top ile tepesinde bulunuyor ve boyun dayanağı ahşap bir diskten hazırlanmıştır. Üç CNC kesici ayak, her biri farklı bir form alıyor: bir tanesi bir çerçeve şeklinde, diğeri dairesel bir çubuk ve üçüncüsü de bir açıyla yerleştirilmiş sağlam bir blok. Kore tasarımcısı WoongKi Ryu, bu sandalyenin temel unsurlarını motiflerle Rus sanatçı Wassily Kandinsky’nin tablolarında gördüğü renkleri kullandı. 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.