Doğadan ve Bilimden Esinlenen El Örgüsü Mücevherler

Nora Fok, bilim ve matematikten esinlenerek giyilebilir sanat yapıtlarında, tekstil sanatıyla mücevher tasarımını birleştiriyor. İngiltere'de yaşayan Fok, stüdyosunda, el aletleri, ince naylon mikrofilament malzemeleriyle dokuma, örme, örgü ve düğümleme gibi temel teknikleri kullanarak tüm parçalarını elle oluşturarak çalışır.

0 2.177
Nora Fok, bilim ve matematikten esinlenerek giyilebilir sanat yapıtlarında, tekstil sanatıyla mücevher tasarımını birleştiriyor.

İngiltere’de yaşayan Fok, stüdyosunda, el aletleri, ince naylon mikrofilament malzemeleriyle dokuma, örme, örgü ve düğümleme gibi temel teknikleri kullanarak tüm parçalarını elle oluşturarak çalışır. Takılarından yaklaşık 3,500 örgüden oluşur ve bitmiş parçalar üretmek haftalar sürebiliyor. Eserlerinde doğanın, yapıların, sistemlerin ve düzenin farklı yönleriyle yakalayarak koyduğu gizem ve büyüyle etkiliyor.

Nora Fok web sitesinde yaptığı açıklamada;

Naylon mikrofilament benim fikirlerimi yakalayabilmem için eşsiz bir malzemeydi, hafif, boyanabilir, birçok renge dönüştürülür, güneşte elmas gibi parlar. Örme, düğümleme, dokuma ve bağlama gibi geleneksel teknikler bu malzeme için idealdir. Mezuniyetten bu yana geçen 27 yıl boyunca, bu materyali kadın bedeninin giyilebilir heykel formlarının kişisel bir vizyonu olarak deneyerek ve dönüştürerek harcadım.


z

Kaynak Colossal
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.