Nendo’dan Üç Farklı Mobilya ve Aksesuar Koleksiyonu: Zens

Paris mobilya dekorasyon fuarı Maison & Objet için Japon tasarım stüdyosu Nendo, Çinli yaşam tarzını yansıtan Zens için fonksiyonel minimalist mobilya ve aksesuar tasarımları koleksiyonu tasarladı. Nendo tasarımlarının altında yatan konsept, yaratıcı mobilya ve aksesuar tasarımları olarak heyecanın veya şaşkınlığın küçük anlarını yeniden şekillendirmektir.

0 1.709

Paris mobilya dekorasyon fuarı Maison & Objet için Japon tasarım stüdyosu Nendo, Çinli yaşam tarzını yansıtan Zens için fonksiyonel minimalist mobilya ve aksesuar tasarımları koleksiyonu tasarladı.

Nendo tasarımlarının altında yatan konsept, yaratıcı mobilya ve aksesuar tasarımları olarak heyecanın veya şaşkınlığın küçük anlarını yeniden şekillendirmektir. Nendo bir kez daha eğlenceli işlevselliği estetik deneylerle birleştirdi. Zens koleksiyonu için tasarımlar üç şekilde ayrıldı: Picto, Chirp ve Stone.

Picto

Bir tabure, yan masa, raf ve bir saklama biriminden oluşan bir mobilya koleksiyonu. Her parça üçgen bir tabana sahiptir; üstler işlevine bağlı olarak değişir; raf olarak kullanılan küp ve silindirik tepelerden, bir masa için doğrusal bir üst ve bir oturma yeri görevi gören eğri kenarlı bir üstten oluşur. Picto’nun arkasındaki ilham, bir kelimenin çok sayıda anlam taşıdığı Kanji’den kaynaklanıyor. Kanji, çeşitli mobilya parçaları oluşturmak için üç boyutlu şekillerin düzenlenmesi ve Çin alfabesine benzer güçlü bir grafik ifadesi üreten mobilya tasarımlarının basit siluetiyle yansıtılır. Buna ek olarak, her bir mobilya için tek bir çizgi ile ifade edilen silüete derinlik katılarak, Çin karakteri gibi iki boyutlu bir ifade de burada elde edildi.

Chirp

Günlük görünümleri ilham alan bir mobilya koleksiyonudur. Tekli çiçek vazolarını ve kaplarını küçük kuşlar olarak tasvir ederek ve onları elektrik hatları veya ağaç biçimli motifler üzerine oturtarak, kanatlarını dinlendiren çeşitli boyutlarda kuşların bir görüntüsü ifade edilir. Vazo sayısı, daha fazla çiçek tutmak için arttırılabilir ve daha az çiçek olduğunda azaltılabilir. Gösterilene bağlı olarak, vazolar buna göre eklenebilir veya azaltılabilir. Koltuk kılıfı veya anahtar gibi aksesuarlar, asılabilir. Ayrıca, vazolar ve kaplar, örneğin, bazı küçük eşyaları, kalemleri veya klipsleri tutmak için masada kullanılabilir.

Stone

Kümeleşmiş kapaklar tasarlayarak yığılmış tek bir taş görünümü elde edilen bir sofra koleksiyonudur.Yuvarlak taş benzeri kapaklarla istiflenebilir. Stone’un ardında yatan fikir, her öğenin üst üste yığılabildiği bir sofra takımı oluşturmaktı. Demir su ısıtıcısı ve Çin çaydanlığı üzerindeki kapaklar silikondan yapılmıştır ve bir taraftan çayın süzücü olarak ikiye katlanması için delikli olurlar. Silikonun kullanılması, kapaklar çok düşük termal iletkenliğe sahipken, çay fincanları istenmeyen dökülmeyi önlemek için üretan köpükten yapılır. Cam su sürahisinin kapağı soğuk demleme çayları için de kullanılabilir.Cezve, kupalar, kahve damlatıcısı, süt sürahisi ve şekerli kase, hepsi olduğu gibi kullanılabilen yığılmış taş görünümüne sahiptir. Çaydanlık ve kupalar için, kapak yerine taş tipi bir damlatıcı kullanılabilir, aynı zamanda süt sürahisini veya şeker kutusunu tencereye koyup taşıyabilirsiniz.


 

 

Kaynak Nendo
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.