Su Altında Bir Pavyon: Underwater Pavilions

Underwater Pavilions, sanatçı Doug Aitken'in Parley for the Oceans tarafından üretilen ve Los Angeles Çağdaş Sanat Müzesi (MOCA) ile ortaklaşa sunulan büyük ölçekli kurulumudur. Çalışma, yüzücüler, şnorkelçiler ve dalgıçlar için tasarlandı ve okyanus yüzeyinin altında yüzen üç geçici su altı heykelinden oluşur.

Underwater Pavilions, sanatçı Doug Aitken’in Parley for the Oceans tarafından üretilen ve Los Angeles Çağdaş Sanat Müzesi (MOCA) ile ortaklaşa sunulan büyük ölçekli kurulumudur. Çalışma, yüzücüler, şnorkelçiler ve dalgıçlar için tasarlandı ve okyanus yüzeyinin altında yüzen üç geçici su altı heykelinden oluşur.

Tasarımda geometrik olan heykeller, dikkatle araştırılan malzemelerle inşa edildiği ve okyanus tabanına demirlenecekleri şekilde sanat ve bilimi sentezleyen su altı alanlar yaratıyor. Her bir yapının bir kısmı, deniz altı deniz manzarası yansıtacak şekildedir ve diğer yüzeyler kaba ve kaya benzeri görüntüleyiciye bir kaleydoskopik gözlemevi oluşturur. Heykellerin oluşturduğu ortamlar, izleyicinin dikkatini okyanusun ritmi ve yaşam döngüleri üzerine odaklanan akımlar ve günün saati ile sürekli değişecektir.

Underwater Pavilions, ziyaretçilerinin yansıtıcı soyutlamaları yaratan heykeller arasında yüzüp girerken yaşayan okyanus ekosistemini etkiliyor. Bu çalışma, okyanus ömrü için bir gözlemevi olarak faaliyet gösteriyor ve çeşitli algılamalı buluşmalar meydana getiriyor. Heykeller, okyanusun doğal ve yapay koşulları nedeniyle sürekli olarak değişecek ve canlı bir varlık ve izleyiciyle benzersiz bir ilişki oluşturacak. Hem estetik hem de bilimsel, Underwater Pavilions yerel deniz çevresini ve küresel sorunlarla okyanus sohbeti etrafında, sanat tarihi ile diyalog kurarak, izleyiciyi okyanusun çağdaş bir anlatısını yazmaya, korumaya ve katılmaya davet ediyor.

Kaynak Underwater Pavilions
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.