Balık Pazarı İçin Alüminyumdan Tasarlanmış Üst Örtü

Açılı alüminyum kanatlardan yapılmış geniş üst örtü, Snøhetta tarafından Umman'daki Muttrah şehri için tasarlandı. Balık pazarının teraslarını ve beton duvarlı salonlarını gölgelendirmeye yardımcı oluyor.

0 3.455
Açılı alüminyum kanatlardan yapılmış geniş üst örtü, Snøhetta tarafından Umman’daki Muttrah şehri için tasarlandı. Balık pazarının teraslarını ve beton duvarlı salonlarını gölgelendirmeye yardımcı oluyor.

Yapı, 1960 yılında inşa edilen Muttrah’ın orijinal balık pazarının yakınında bulunuyor ve Snøhetta tarafından tasarlanan üst örtü, tüccarlar ve turistler için daha çağdaş bir tesis sağlamak için kurulmuştur. Muttrah, Umman Körfezi kıyısındaki Muscat ilinde bulunur ve önemli deniz limanı nedeniyle geleneksel olarak Arap ülkesinin ticaret merkezi olmuştur. Liman Umman’daki en büyük liman olmaya devam ediyor. Denizcilik, balıkçılık ve gemi turları için bir merkez hakine gelmiş durumda. Snohetta’nın tasarımı, liman şehrinin zengin geçmişi ile uyumlu yeni bir dönüm noktası yaratmayı amaçlıyor.

Hem Oslo hem de New York’ta ofisleri bulunan stüdyo, “Muttrah Balık Pazarı aynı anda Umman’ın gelişen balıkçılık sektörü için bir merkez işlevi görecek olan Muttrah topluluğunun odak noktasını oluşturmak üzere oluşturuldu. Gelenek ile yeniliği birleştiren pazar eski ve yeniyi birleştirmek için tasarlandı.” demektedir. 4000 metrekarelik tesis, hem yerel balıkçıların hem de şehri ziyaret eden turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlanmış bir dizi kapalı ve açık mekan içermektedir. Dış duvarlar boyunca konumlanan merdivenler, bina ile cadde arasındaki ilişkiyi güçlendirirken, yaklaşık olarak merkezdeki bir açılış ziyaretçileri içeri girmeye davet ediyor.

“Alüminyum gölgelik, doğal havalandırma ve eğlenceli bir ışık ve gölge oyunu oluşturuyor. Beton hacimlerin katı kütlesi ile kontrast oluşturuyor. Sokak seviyesindeki kamusal alanların yanı geniş çatı teraslarını gölgelemektedirler.



 

Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.