Mimariden Esinlenilen Mobilyalar: Al Areesh

Dubai merkezli tasarımcı Aljoud Lootah, Birleşik Arap Emirlikleri'nde bulunan palmiye yaprağından ve Areesh yapılarından esinlenerek Al Areesh adında yeni bir koleksiyon tasarladı. Al Areesh adlı koleksiyon, oda bölücü, sehpa, tabure ve masa lambası gibi mobilyalar ve aydınlatma parçaları seti içermektedir.

0 2.109
Dubai merkezli tasarımcı Aljoud Lootah, Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan palmiye yaprağından ve Areesh yapılarından esinlenerek Al Areesh adında yeni bir koleksiyon tasarladı.

Al Areesh adlı koleksiyon, oda bölücü, sehpa, tabure ve masa lambası gibi mobilyalar ve aydınlatma parçaları seti içermektedir. Areesh yapıları tipik olarak kurutulmuş palmiye yapraklarından dikey olarak kutuplar halinde yerleştirilir ve güneşten gölge sağlayan basit muhafazalar oluşturmak ve hakim rüzgarlara karşı korunmak için halat ile birbirine bağlanır. Bu tür yapılar, Birleşik Arap Emirlikleri’nin genelinde yazlık evler ve majlises (toplama yerleri) olarak yaygın olarak kullanılıyordu. Duvarların arasındaki boşlukların ev sakinlerinin havalandırılmasını sağlıyordu. Tasarımlar, Areesh mimarisine saygı duyduğundan, ışık-gölge oyunu da tasarımın bir parçası haline geldi.

Lootah, yapıların geleneksel mimari dilini yeniden yorumlamak için doğayı kuşatırken, gül altın, cam ve bakır kaplama gibi çağdaş malzemeleri kullandı. Lootah, oda bölücü için bakır kaplı paslanmaz çelikten dikey ve yatay çizgili bir yapı oluşturmak için kesişen düzlemler tasarladı. Yansıtıcı materyal de tasarıma farklı bir ışık ve gölge etkileşimi yaratıyor. Koleksiyon için tasarlanan masa lambası, metal tabana gömülü olan LED ışıklarının üzerinde oturan dikey cam formlardan oluşan bir kümeden oluşur.

Lootah, “Bir tarafa yerleştirilen çizgiler, palmiye yaprağından esinlenilerek kenarları oluşturmak için yan yana tasarlandı” dedi. Cam masa, barınak sağlamak için kullanılan areesh yapıların orijinal amacını yansıtacak şekilde tasarlanmış ve masanın kenarlarını örterek uzanmıştır. Tabure, bakır levha ile kaplanmış ahşaptan yapılmıştır. Çeşitli genişliklerde bakır panellerin 90 derecelik açılarla tutturulduğu, kare bir tabanın çevresinde ortalanıyor bunlar, Areesh yapıların uzatılmış bölümlerinin şekillerini yansıtıyor.

Koleksiyon, ilk olarak 13-18 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşen Dubai Tasarım Haftasında tanıtıldı.


Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.