Rastgele Katlanmış Kağıt Görünümündeki Aydınlatma: Blurred

Nishimoto'nun Blurred aydınlatmaları, dışta ısıya duyarlı polivinil tabakalar ve ısıya dayanıklı poliester tabakalar ile yapılmıştır. Hem dış hem de iç katman başlangıçta kare şeklinde kesilir, dıştaki katman her iki yönde yaklaşık 1.3 kat daha uzun.

0 1.806
Nishimoto’nun Blurred aydınlatmaları, dışta ısıya duyarlı polivinil tabakalar ve ısıya dayanıklı poliester tabakalar ile yapılmıştır. Hem dış hem de iç katman başlangıçta kare şeklinde kesilir, dıştaki katman her iki yönde yaklaşık 1.3 kat daha uzun.

Şeffaf dış tabakaya önce beyaz sıvı kauçuk püskürtülür ve yüzeye ince bir beyaz doku oluştururken karşı taraf tamamen pürüzsüz olarak kaplanır. Bu sıvı kauçuk kaplamanın uygulanmasından sonra, kare levha, dış tabakanın alt tarafta sıvı kauçuk yüzeyi olan bir parabolik yüzey oluşturacak şekilde, daha küçük iç katmanla aynı büyüklükte tabana dört köşede tutulur.

Dışarıdan yüzeye üflenen ısıtılmış hava, parabolik yüzeyi hava yönüne ve levhadaki etkileşime dayanan dirence dayalı rastgele katlanmış bir şekle yavaş yavaş deforme eder. İç tabaka, ana renkleri kullanarak, farklı boyutlarda dağınık lekeler şeklinde şeffaf bir renk lekesi ile uygulanır. katlanmış dış tabaka ve renk lekeli iç tabaka dört köşede birleştirilerek bir taraf oluşturmaktadır. Sonuç olarak üç taraf üçgen biçiminde bitişik köşelerde sabitlenir. üç taraf birbirine bağlandığında nihai montaj yaklaşık 30 cm küp şeklindedir.

Işık açıldığında iç kısımdaki ampul, iç katın lekeli renklerini dış katın içine taşır. iç ve dış katmanlar arasındaki mesafe ve dış katmanın içindeki sıvı kauçuğun dokusu nedeniyle renkler dış yüzey üzerinde bulanıklaşır ve bu da kırışma modellerine tepki verir. Blurred, boşluktaki bir nesne olarak, aydınlatma fikstürünün yüzeyinde, beklenmedik ve resimsel olarak renklerin varlığını sunmak için, bu oldukça eterik ve kırılgan fenomenden ipucu alır.

 

Kaynak Designboom
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.