Frank Lloyd Wright Mimarisinden Esinlenilen Akustik Panel: Soundwave Ennis

Frank Lloyd Wright'ın ünlü Textile evlerinden olan Maya Revival mimarisinden esinlenilmiş fayans, Offecct tarafından akustik duvar panelleri olarak yeniden oluşturuldu. İsveç mobilya markası Offecct, Soundwave Ennis akustik panelini tasarlamak için Frank Lloyd Wright Vakfı ile birlikte çalıştı.

0 2.922
Frank Lloyd Wright’ın ünlü Textile evlerinden olan Maya Revival mimarisinden esinlenilmiş fayans, Offecct tarafından akustik duvar panelleri olarak yeniden oluşturuldu. 

İsveç mobilya markası Offecct, Soundwave Ennis akustik panelini tasarlamak için Frank Lloyd Wright Vakfı ile birlikte çalıştı. Tasarım, Amerikan modernist mimarının Los Angeles’taki Ennis House duvarlarında kullandığı dekoratif çinilere dayanıyor. 1924’te kurulan bu, Maya Revival mimarisinin tüm erken örneklerinden olan Textile evinin en büyüğüdür.

Evin geometrik desenli kabartmaları, Wright’ın binasında betondan döküldü. Ancak Offecct’in versiyonu, geri dönüşümlü kalıplanmış polyesterden üretilmiştir ve iç yüzeylerde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Kaynak Offecct
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.