Yeniden Konfigüre Edebileceğiniz Modüler Bir Otel: (W)ego

Hollandalı stüdyo MVRDV tarafından tasarlanan (W)ego, farklı konfigürasyonlara taşınabilen dokuz odadan oluşan renkli, fütüristik modüler bir otel. Hollanda Tasarım Haftası 2017 için Eindhoven'da gösterime çıkan (W)ego, aileler, öğrenciler ve mültecilerin farklı ihtiyaçlarına adapte olabilen bir konaklama konseptidir.

0 3.637
Hollandalı stüdyo MVRDV tarafından tasarlanan (W)ego, farklı konfigürasyonlara taşınabilen dokuz odadan oluşan renkli, fütüristik modüler bir otel.

Hollanda Tasarım Haftası 2017 için Eindhoven’da gösterime çıkan (W)ego, aileler, öğrenciler ve mültecilerin farklı ihtiyaçlarına adapte olabilen bir konaklama konseptidir. Her renkli oda farklı bir kullanıcıya uyacak şekilde tasarlanmıştır. Bunlar arasında raflar ile kaplı canlı mor bir alan, merdivenler ve hamaklar içeren asit-yeşil bir bölüm ve parlak bir sarı tavan arası bir bölüm bulunmaktadır.

MVRDV, projeyi firmanın kendi araştırma laboratuarı olan The Why Factory ile birlikte geliştirdi. İklim değişikliği, azalan kaynaklar ve hızlı nüfus artışı gibi konularda gelecekte şehirlerin nasıl gelişeceği ile ilgili araştırmaların bir parçasını oluşturuyor. Tasarımcılar, konukların, diğer işgalcilere ait rüya alanlarıyla yüzleşmek ve müzakere etmek zorunda kaldıkları bir otel olarak (W)ego’yu tarif ediyor.(W)ego, Markt Square’de inşa edildi ve 21-29 Ekim 2017 tarihleri ​​arasında Hollanda Tasarım Haftası boyunca sergilendi.

MVRDV’nin kurucu ortağı Winy Maas:

Maximum yoğunluğun arzuların azami seviyeye gelebileceği hipotezine dayanarak, Why Factory, müzakerelerin yoğun bağlamdaki potansiyellerini araştırıyor. Oyun ve diğer araçlarla, (W)ego, katılımcı tasarım süreçlerini, her konut sakininin yarışan arzularını ve egolarını mümkün olan en iyi şekilde modellemek için araştırıyor.


Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.