İşte Gaudi-İşte Frank Lloyd Wright

Geçtiğimiz aylarda "İşte" dizisiyle sanatseverlerin ilgisini çeken seri kitaplara 2 yeni kitap eklendi: İşte Gaudi ve İşte Frank Lloyd Wright

0 2.035

Geçtiğimiz aylarda “İşte” dizisiyle sanatseverlerin ilgisini çeken seri kitaplara 2 yeni kitap eklendi: İşte Gaudi ve İşte Frank Lloyd Wright. Daha önce Van Gogh, Bacon, Goya, Kandinsky, Monet gibi farklı ülkelerden farklı akımlarda iz bırakmış sanatçıları detaylı ve eğlenceli şekilde okuyucusuna sunan seri yeni “İşteleriyle” de mimarlık dünyasının önemli iki ismini ele alıyor.

Hayatını radikal değişiklikler ve talihsizlikler arasında geçiren bir usta; Frank Lloyd Wright. Yaptığı evlerin içini de birer sanat eserine dönüştüren bir mimar. Sanat tarihçisi Ian Volner’ın bilgisi ile çizimlerinde insanlar ve mekânlar arasındaki ilişkilere yoğunlaşan Michael Kirkham’ın illüstrasyonları birleşiyor, okuru tanınırlığına rağmen anlaşılmaz kalmayı başarmış bu sanatçının ayak izlerinin peşinden sürüklüyor.

Zamanı olmayan bir mimar, doğa sevgisini, yarattığı binaların her detayına özenle yerleştiren, hayatını adadığı Sagrada Família projesinin tamamlanmamış haliyle bile görenleri hayrete düşüren bir dâhi: Gaudí. Bu seride ise; mimarlık tarihçisi Mollie Claypool’un bilgi birikiminden yararlanılmış. Kitap, Christina Christoforou’nun yaratıcı illüstrasyonlarıyla da Gaudí’nin küçücük odasına bile tanıklık etme şansını sunuyor.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.