Betondan Kağıda: Frank Lloyd Wright Paper Models

Londra merkezli kirigami kağıt sanatçısı Laurence King ve Marc Hagan-Guirey, Frank Lloyd Wright tutkunları için yeni bir kitap hazırladı. Kirigami, kâğıdı kesmenin yanı sıra katlamayı da içeren bir origami varyasyonu.

0 2.202
Londra merkezli kirigami kağıt sanatçısı Laurence King ve Marc Hagan-Guirey, Frank Lloyd Wright tutkunları için yeni bir kitap hazırladı.

Kirigami, kâğıdı kesmenin yanı sıra katlamayı da içeren bir origami varyasyonu. Frank Lloyd Wright Kağıt Modellerinde Hagan-Guirey’nin kirigami tasarımları, Chicago’daki Robie House ve Unity Temple gibi Wright’ın en ünlü eserlerinden bazılarını içeriyor. Kitaptaki 60 sayfa arasında, 14 adet çıkarılabilir kirigami şablonu ve bu modellerin kendiniz tarafından nasıl oluşturulacağı ile ilgili adım adım talimatlar bulunmaktadır. Yayıncı, “Kirigami sanatını kullanarak (kesme ve katlama) sadece bir maket bıçağı, kesme tahtası ve cetvelle Fallingwater ve New York’taki Guggenheim Müzesi gibi ikonik yerler de dahil olmak üzere Wright’ın en sevilen binalarını yeniden yaratabilirler.”



Kaynak Dezeen
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.