Yumuşaklık Algısına Farklı Bir Bakış Sunan Mobilya Koleksiyonu

Hangzhou merkezli mobilya şirketi KUKA, Home Living Boundless Design sergisi için tasarımcıları "intelligence" temalı koleksiyonlar hazırlamaya davet etti. Nendo'nun yanıtı ise konfor için alternatif bir yaklaşım etrafında yoğunlaştı ve tasarım serisi Bouncy Layers'i sundu.

0 1.892
Hangzhou merkezli mobilya şirketi KUKA, Home Living Boundless Design sergisi için tasarımcıları “intelligence” temalı koleksiyonlar hazırlamaya davet etti. Nendo’nun yanıtı ise konfor için alternatif bir yaklaşım etrafında yoğunlaştı ve tasarım serisi Bouncy Layers’i sundu.

Tokyo merkezli stüdyo, köpük, pamuk ve konvansiyonel konfor öncelikli mobilyaların yaylarını bertaraf etmeyi, bunun yerine 1.5 mm kalınlığında polikarbon levhalar kullanmayı kararlaştırdı. Malzemenin bükme özelliklerini laminasyonla ayarlayarak, oturma için yumuşak ve dolgulu bir yüzey tasarladı. Çerçeve ve ek yerleri ise temas noktasında mukavemeti koruyor. Lamine tabakalar arasındaki boşluğun miktarına bağlı olarak yumuşaklık değiştirilebilir; azalmış eğrilik ile artmış sertlik gelir. Bu şekilde, insan teması noktasında yumuşak, ancak üst panoda ve çerçevenin birleşim yerinde güçlü mobilya yapılabilir. Mobilya için yumuşak kabul edilen şey esas olarak görülemezken, bunu yaparken görsel açıdan belirginleştirildi ve Nendo insanların zihinlerinde ve zekalarında bilinçli bir algıya sahip olmayı umuyor.

Sonuç, insan dokunuşu ile eğri olan en az sayıda formdan oluşan bir seçimdir. Koleksiyonun bazı parçaları, katmanlı polikarbonat tabakaları kabuk benzeri görünür. Yumuşak unsurları genelde görünür olmadığı halde Bouncy Layers tüm materyalleri görsel açıdan belirgin hale getirdi. Stüdyo bunu yaparken de insanların zihninde bilinçli bir algılamaya ilham vermeyi umuyor.




Kaynak Nendo
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.