Su Dalgasından İlham Alan Mermer Mobilya Koleksiyonu

Fransız tasarımcı Mathieu Lehanneur tarafından tasarlanan Ocean Memories koleksiyonu, mermer heykellerdeki okyanus dalgalanmalarının gerçeküstü bir görüntüsünü sergiliyor. Zamanla dondurulmuş olan bu  hareket, Ocean Memories koleksiyonunda dalgalar ve eğrileri üç boyutta biriktirerek mobilyaya dönüştürüldü.

0 2.197
Fransız tasarımcı Mathieu Lehanneur tarafından tasarlanan Ocean Memories koleksiyonu, mermer heykellerdeki okyanus dalgalanmalarının gerçeküstü bir görüntüsünü sergiliyor.

Zamanla dondurulmuş olan bu  hareket, Ocean Memories koleksiyonunda dalgalar ve eğrileri üç boyutta birleştirerek mobilyaya dönüştürüldü. Mermer ve parlatılmış bronz bloklar, dalgaları yansıtan imkansız parçaları ortaya çıkarıyor.
Mathieu Lehanneur’un eserleri hareketsiz nesne olarak yakalanan inanılmaz bir doğayı kopyalama işlemi. “Katıdan sıvıya geçiş, sadece fizikte sihirdir. Statikten dinamik bir değişim anı, eylemsizden yaşama geçiş” diye açıklıyor sanatçı. Tasarımcının çalışmalarında, su, hava, ses ve ışığın doğal unsurlarını ilke ettiği bir tasarım anlayışı var.

Kaynak Numero
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.