Design Week Turkey Bugün Kapılarını Ziyaretçilerine Açtı

Uluslararası tasarım dünyası 8-12 Kasım’da Lütfi Kırdar’da ikinci kez düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası, "Tasarım Potansiyeli" sloganıyla bugün kapılarını ziyaretçilerine açtı. T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) işbirliğinde ilk kez düzenlenecek olan Design Week Turkey / Türkiye Tasarım Haftası 5 gün boyunca İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndan ziyaretçileriyle buluşuyor. "

0 7.548
Uluslararası tasarım dünyası 8-12 Kasım’da Lütfi Kırdar’da ikinci kez düzenlenen Türkiye Tasarım Haftası, “Tasarım Potansiyeli” sloganıyla bugün kapılarını ziyaretçilerine açtı.

T.C. Ekonomi Bakanlığı ve TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) işbirliğinde ilk kez düzenlenecek olan Design Week Turkey / Türkiye Tasarım Haftası 5 gün boyunca İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’ndan ziyaretçileriyle buluşuyor. Design Week Turkey, tasarım ve endüstri alanının en iyilerini bir araya getirerek; tasarım kültürü oluşturmak, Türk tasarımcıları dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Tasarımlarıyla fark yaratan Turquality firmaları, endüstriyel tasarım, moda ve görsel iletişim tasarımları alanlarında öncü olmuş isimlerin deneyimlerini ve trendlerini paylaşacağı paneller ve konuşmalar, uluslararası sergiler, Türk ve yabancı tasarım ofisleri, tasarım alanında isim yapmış tasarım okulları, Design Turkey Tasarım Ödülleri sergisi ve ödül töreni, atölye çalışmaları Türkiye Tasarım Haftası’nda tüm ziyaretçilerin seyrine sunuluyor.

Design Turkey Tasarım Ödülleri

Tasarımın her alanına değinen ve tasarımla iş dünyasını buluşturan Design Week Turkey / Türkiye Tasarım Haftası’nı biz ziyaret ettik sizin de bu deneyimden faydalanmanızı öneriyoruz.

SERGİLER

Kabuktaki Hareket:

Mimaride alışılagelmiş yapım geleneklerinin doğadan öğrenerek çağdaş ve dijital üretim teknolojileri ile bütünleşmesi sonucu ortaya çıkan “Kabuktaki Hareket” tasarımında, Akdeniz coğrafyası esin kaynağı olmuştur. Kabuktaki Hareket deneyim üreten anlar yaratarak, geleceğe taşınan anların süreklilik arayışından beslenir, Deneyim kabukta başlar, hareket onu sürekli kılar.

Kabuktaki Hareket | Melike Altinisik Architects

Türk Tasarımının Genetik Kodları:

İstanbul | Day Studio
Opticals Kilim | Begüm Cana Özgür

Yılmaz Zenger Art & Design: 
We Are | İstanbul Moda Akademisi:

Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması:

ATÖLYELER

Materyal + İşlev:

Tasarım sürecini malzemenin yönlendirdiği bu çalışmada, sünger malzemesini alışılagelmiş kullanım alanlarının ötesine taşıyacak konsept üzerinde çalışıldı. Malzemenin esnek, dokunsal, tutucu, yanıcı, sıvı emici, termal ve akustik özelliklerini takip eden tasarımcılar potansiyel kullanım alternatifleri sundular.

Materyal ve İşlev | Bilge Koyun, Büşra Akdağ, Deniz Düzçay, Elif Sönmez, Şeyma Başyiğit, Şükrü Kaptanoğlu – Yürütücüler: Bilge Nur Saltık, Begüm Cana Özgür

 

TREND ALANI

Trend Alanı’nda 2018 ve 2019’a damgasını vurması öngörülen tasarım eğilimleri; mobilya, aydınlatma, aksesuar, masaüstü objeleri, sanat eserleri, zeminler ve duvarlarla somutlaştırılıyor. Ekolojik, Punk, Retro-fütüristik ve Maksimal yaşam köşelerinde tasarımcılarla ürünler harmanlanıyor ve tasarım trendlerinin bütün ipuçları kurgulanmış biçimde mekânsal deneyimler yaşatmak amacıyla yer alıyor.

Kaynak Design Week Turkey
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.