Mimar ve Tasarımcılar için Yeni Bir Eskiz Aracı: Mental Canvas

1 5.717

Sketchup gibi basitçe 3 boyutlu eskiz yapmayı sağlayan programları ya da Morpholio’nun popüler eskiz uygulamalarını biliyoruz. Mental Canvas tüm bunlardan farklı olarak, 3 boyutlu bir mekanda özgürce eskiz yapabilmenizi sağlayan, süreci kaydeden bir araç. Araç, geleneksel CAD uygulamalarından kısıtlarını ortadan kaldırarak, iki boyut ve üç boyut arasında yeni bir dil yaratıyor.

Tasarımcının sonsuz bir mekanda kendi isteğine göre değişken tuvallere sahip olması fikrinden hareket eden uygulama, kullanıcıya son derece organik şekilde mekansal bir deneyim sunuyor.

Mental Canvas, yeni tuvaller yaratmayı, tuvalleri döndürmeyi, bunların içine girmeyi mümkün kılıyor. Bu yöntemi kağıt kalemle eskiz yapmaktan ayıran temel şey, yapılan eskizin farklı açılardan bakıldığında izleyiciye daha yoğun ve derinlikli bir hikaye anlatması. Öte yandan uygulamanın yaratıcısı Julie Dorsey‘e göre bunu 3 boyutlu modelleme programlarından ayıran şeyse kullanımının oldukça kolay ve akıcı olması.

Dorsey uygulamanın, mimar ve tasarımcıları bilgisayarın kısıtlarından kurtarmak için geliştirildiğini söylüyor. Mental Canvas, mekanı temsil etmek için tamamlanmış bir üç boyutlu model zorunluluğunu ortadan kaldırıyor, mekanı, bütünsel br konsept dahilinde farklı açılardaki farklı eskizlerle temsil edebilmenizi sağlıyor.

“Dünya üzerinde hesaplamalı tasarımı en yoğun kullanan ofislerden biri Gehry and Partners. İlginçtir ki ofisin websitesine girdiğinizde 3 boyutlu CAD modelleriyle değil, eskizlerle karşılaşırsınız. Frank Gehry‘nin eskizinde herhangi bir CAD modelinde görebileceğinizden çok daha fazla şey görebilirsiniz.”

Mental Canvas’ı bu yıl Microsoft Surface cihazlarından kullanmak mümkün olacak.

1 Yorum
  1. Arzu diyor

    Ofisin web sitesine girdiğinizde eskizlerle karşılaşmak ilginç değil. Her zaman eskiz, el ile yapılan renklendirmeler ve çalışmalar bilgisayar çalışmalarından daha iyidir.Birde Görsel anlamda güzeldir diye düşünüyorum. Bunu birtek biz anlayamadık…

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.