‘Crack’ Cafe Restoran Tasarımı

0 2.836

Geçtiğimiz yayınlarımızda yer verdiğimiz Shugaa Tatlı Barı’nın tasarımcılarından P/s/d (Party space design) adındaki tasarım stüdyosu Bangkok’da bulunan Crack adındaki tatlı, brunch, cafe ve restoran olarak hizmet veren mekanı tasarladı. İsminin mekanın imzası olan, çıtır waffle’ı bıçakla keserken çıkardığı sesten alan mekan lokasyonunun yeni gözdelerinden.

Mekanın adının ilham kaynağı olan bir başka detay olan , ‘yumurta kırılması’ olan küçük bir civcivin dünyaya gözlerini açması olgusundan geliştirilerek cephede ve iç mekanda kırık yumurta etkileri hissedilecek tasarımlara imza atılmış.

Cepheye dikkatli bakıldığında, duvarda civcivin ayak izlerini de görebilirsiniz, bu ve bunun gibi detaylarla canlandırılan mekan, hem cephe çalışması hem de iç mekan malzemeleri ve renkleriyle oldukça dikkat çekici.

İç mekan, oldukça naturel malzeme ve renklerle oluşturulmuş, cephedeki kırık yumurta etkisi iç mekan hem mobilyaları hem de duvarlarında tekrarlanmakta.

Mekanda aynı konsept üzerinden ilerleyerek, faklı detaylara yer verilmiş. Duvar boyunca devam eden raf sisteminde kırıklar oluşturularak kırılmış bir yumurtayı andıran ve duvardaki civciv motifiyle tamamlanan tasarım, oldukça eğlenceli. Mekan içerisinde, mobilyalarda da ufak detaylarla kendini belli eden konsept, iç mekanda ve dış cephede kendini göstererek farklı bir tasarım oluşturulmasına destek sağlamış.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.