Tavanıyla Dikkat Çeken Salon

0 2.896

Geçtiğimiz yıl tamamlanan, H&P Architects tarafından Vietnam’ın başkenti Hanoi’ de kurulmuş, 200.000 adet vidalanmış ahşap toplar kullanılarak hareketlendirilen bir kuaför salonu bulunuyor.

Manh Manh adındaki kuaför salonu, küçük bir ön terasıyla yol üstüne kurulmuş bir salon. Devam eden sıra boyunca ahşap, sonuncusunun ise siyah cam olduğu küçük küreler, tavandan sarkıtılarak, dışarıdan bakıldığında dikkat çekecek bir görüntüye ulaşılması sağlanmış.

İç mekanda, tüm mekan boyunca kullanılan küreler, sade ve minimal mekanda, ön terasında sıra bekleyen müşteriler için konumlandırılmış ahşap banklara eşlik edecek, tavan tasarımıyla hareketlendirilmiş.

Manh Manh salonu için H&P Architects ile beraber bir çok işçiden oluşturulan takımla elde edilen bu küre sıraları, el yapımı olup her biri gönüllüler tarafından hazırlanmış.

Tavandaki her bir küre, ortalama ebatta ve her sırada 11 adet küre kullanılmış.

Mekandaki genel malzemelerle yarışmayacak şekilde tasarlanan tavan enstalasyonu, deri kuaför sandalyeleri, ahşap yüzeyler ve taş duvar ile uyum içerisinde tasarlanmış.

Mekandaki sıradanlığa cevap niteliğinde olan tavan tasarımı, oldukça dikkat çekici nitelikte

Proje künyesi;

Lokasyon: Van Quan urban zone, Ha Dong district, Hanoi, Vietnam
Mimari Ekip: H&P Architects
Baş Mimarlar: Doan Thanh Ha & Tran Ngoc Phuong
Takım: Pham Linh Chi, Trinh Thi ThanhHuyen, Chu Kim Thinh, Nguyen Hai Hue, Nguyen Thi Ngoc Mai, Nguyen Duc Anh, Nguyen Xuan Khiem, Pham Nang Toan, Ha Van Phu, Nguyen Ba Dan, Dao Hong Duong.
Ahşap İşleri: Mành Mành salon, H&P Architects, gönüllüleri
Total alan: 85m2
Tamamlanma Tarihi: Kasım. 2016

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.