Duravit, Duraceram® adını verdiği yeni bir malzeme geliştirdi

0 2.001

Çok yönlü tasarım ve hassasiyet

Seramik, evlerde ve kamu alanlarında üstün özellikleriyle kullanımı tercih edilen bir materyaldir. Pürüzsüz ve hiyenik yüzeyi son derece sağlam, çizilmeye ve aşınmaya dayanıklıdır. Alerjiye yol açmaz, ışık geçirmezdir.

Geleceğin Malzemesi – DuraCeram®

Geleneksel seramiğin yapım aşamasında, fırınlandıktan sonra gerekli mukavete sahip olabilmesi için 12 ila 14 mm kalınlığında olması gerekir. Duravit bu aşamalara ek olarak, hassas ve ayrıntılı bir çalışma sonrası ince görünüme sahip, çok dayanıklı ve aynı zamanda zarif görünüm elde ettiği Duraceram® adını verdiği yeni bir malzeme geliştirdi.

Bu şekilde zerafetten ödün vermeden kaliteli, sağlam ve kolayca temizlenebilen tasarım çeşitliliğine yeni bir boyut kattı. DuraCeram®’ın bir diğer avantajı ise hem çok hafif hem de üretimi sırasında daha az enerji tüketerek ve karbon dioksit emisyonu azaltılarak üretimi gerçekleşir.

Hassas form: Philippe Starck lavabolar

Cape Cod lavabo Philippe Starck’ın ayırt edici karakteristik ince kenar tasarımına sahiptir. Yuvarlak ve kare modellerinde bataryalar, lavaboya entegre bir seramik platform üzerine monte edilir. Duraceram teknolojisi sayesinde hassas batarya uyumu ve montajı sağlanmıştır.

Yeni c-bonded teknolojisi: Net ve kesin uyum

Yenilikçi materyal anlayışı aynı zamanda c-bonded teknolojisinde de kullanılır. Banyo mobilyaları ile tam uyum sağlayarak görünmez bir şekilde birbirine uyması bu yüzdendir. Net ve kesintisiz biçimde birbirine oturan bağlantı teknolojisi sayesinde, seramik ve mobilya birleşimi tek parça halinde gözükür.

Bilgi

Geleneksel banyo seramiklerinin dayanıklılığı kalınlığına bağlıdır. Eğer seramik fırınlanma sırasında çok ince olursa deforme olma olasılığı yüksektir. Buna karşılık, DuraCeram® lavabo üretiminde %50 daha ince yapısı ile bile dayanımı kaybetmeden kullanılabilir.


Duravit AG

1817 yılında Hornberg Kara Orman bölgesinde kurulan Duravit AG, bugün uluslararası tasarım banyo üreticilerindendir. Şirket 130’dan fazla ülkede faaliyet göstererek, iyi tasarım, teknoloji ve yenilikçi yaklaşımı ile bilinir. Philippe Starck ve EOOS gibi uluslararası tasarımcılar ile yaşam kalitesini sürdürülebilir bazda arttıran banyolar geliştirir. Duravit’in ürün gamını vitrifiye, banyo mobilyaları, banyo ve duş tekneleri, welness ürünleri ve aksesuarlar oluşturur.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.