Mekanı Deneyimlemek İçin Mekanı Bükmek

0 2.496

TW_Kogler03_1600

Avustralyalı sanatçı Peter Kogler 80’lerden beri sanat dünyasının ilgi ile takip ettiği sanatçılardan. Sanatçı erken yaşlardan beri ilgilendiği sanatın; resim, performans, deneysel film gibi birçok alanı olmasına rağmen, bilgisayar teknolojileriyle geliştirdiği tasarımlarla tanınıyor. Kogler’in 1984 senesinden beri üzerinde çalıştığı konu ise dijital tasarımlarla mekanları bükebilmek.

Sanatçı düz, beyaz, hijyenik mekanların yüzeylerine,  kurgusal 3 boyutlu yeni bir “kimlik” kazandırabilmek için, beyaz zemin üzerinde dikkatle hesaplanmış çizgileri çarpıtarak, eğerek ve bükerek 3 boyutlu yüzeyler genelinde yaptığı tasarımları uyguluyor.

Sanatçının mekanı deneyimlemek için, sadeleştirmek yerine, mekanda var olan tüm izleri gözle görünür hale getirmek ve deneyimleyeni içeride kaybetmek (veya kendini bulmasını sağlamak) adına seçtiği bu tasarım yolu ise oldukça ilgi çekici bulunuyor.

Kogler, 30 yıldandan uzun süredir mekan deneyimlemek üzerine geliştirdiği enstalasyonları sadece iç mekanlarda değil şehrin kamusal alanlarında da görmek mümkün.

.google {left:100%;display:inline-block;position:fixed}

оформить займ мгновенно

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.