Yenilikçi Bir Saat Tasarımı; Ferrolic

0 1.517

Ferrolic, büyülü bir malzeme olan Ferro Fluid kullanılarak yapılmış bir saat tasarımı. Ferro Fluid, akışkan bir kıvama sahip olan ve manyetik özellik gösteren heterojen bir karışımdır.

Tasarımcı Zelf Koelman, gündelik dijital ekranlar ve somut gerçeklik arasındaki boşluğu dinamik bir şekilde ortaya koymak istemiş. Ferro Fluid sıvısının öngörülemeyen şekilde biçim değiştirmesi ve farklı hacimlere bürünebilmesi, Ferrolic saatin ekranında anlamlı bir şekilde kurgulanmış ve algılanabiliyor.

Malzemenin doğal akışında Ferrolic, tanınabilir şekiller ve yazılı karakterleri oluşturmak için kullanılıyor. Ayrıca farklı işlevlere sahip iki paralel katmandan oluşan bir ekranı var. Ve bu katmanlar anlamlı, şiirsel, bir dans koreografisini andıran geçişler barındırıyor.Ekranın ön yüzünde sıvının serbestçe hareket ettiğini görüyoruz. Ama perde arkasında yani ikinci katmanda sıvının geçişlerini kontrol eden ve şeklini değiştiren güçlü elektromıknatıslar mevcut. Her iki modül aliminyum çerçeve içinde güvenli bir şekilde sabitlenmiş durumda.

Ferrolic, akıllı bir iç sistem tarafından kontrol edilebilen erişilebilir bir web tarayıcısına sahip. Dolayısıyla bu elektromıknatıslar, şekiller ve bilgiler bir yazılımla düzenlenebilir durumda. Bu sayede kullanıcılar zaman, metin, şekiller ve geçişler için çeşitli yaratık benzeri şeyler de oluşturabiliyor. Bazı deneyimli kullanıcılar ise kendi özel şekilleriyle animasyonlar tasarlıyorlar.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.