Analog Memory Desk by Kirsten Camara

0 1.058

Herkese merhabalar,

Pazartesi sendromu modunuzu değiştirmek için sizi bir tasarım ürünle buluşturacağım.

Karşınızda Kirsten Camara imzalı ”Analog Memory Desk”. Kirsten Camara kimdir? öncelikle biraz kendisinden bahsedelim.

Camara, grafik tasarımcı ve kreatif direktör olan, Almanya’da yaşayan evli ve iki çocuk annesi biridir. Adidas’ın genel merkezinde parakende marka tasarımı departmanında çalışmaktadır. Kirsten, en iyi eğitimin ve kendini geliştirmenin dünyayı derinlemesine keşfederek olabileceğini ifade etmektedir. 10 yıllık kariyerinde, bir çok marka ile iş birliği yapmıştır. Ele aldığı her projenin kendi hayali olduğunu belirtmektedir.

Farklı bakış açısı olan bu tasarımcının, mimarlar ve tasarımcılara yönelik bu projesini gelin birlikte inceleyelim.

Analog Memory Desk

Okul: Minneapolis College of Art and Design
Eğitmen: Willie Willette
Tasarımcı: Kirsten Camara
Danışman: Mike Haeg

img_0060_colorcorrect_1250_size_1250

Bu tasarımda çalışmalarınızda, bir önceki tasarımı masadaki eklentiler sayesinde ortadan kaldırabiliyor fakat çöpe atmamış oluyorsunuz. Bir önceki adımınızı, dün aldığınız önemli nota kolayca ulaşabiliyorsunuz.

Kirsten Camara tasarımını şu sözlerle açıklıyor ” Bir süre önce, geçmişi nasıl hatırlayabildiğimizle alakalı oldukça takıntılı bir hal aldığımı farkettim. Bu konu sayesinde ciddi bir şekilde mobilya yapımına girişmeye koyuldum. Her hafta hatta her yıl yüzlerce şeyi hatırlamayı boşveriyoruz, peki ya bunlardan bazı küçük detayların toplamı hayatlarımızda yeni bir hikaye yaratır mı? ”

img_0144_1250_size_1250-1

Kirsten Camara’nın bu tasarımı, eskiz defterlerinde bir türlü karar veremeyenlere gelsin. Kağıdı yırtıp çöpe atmaktansa, çevirin ruloyu işte size yeni bir sayfa. Baktınız işler yolunda gitmedi, belkide eski çiziminizde gözden kaçan bir detay vardı, çevirin geriye. Çöp karıştırmaya son.

img_0079_color_1250_size_1250

Masayı oluşturan parçalar da son derece minimal. İyi düşünülmüş, az masraflı kendi marangozunuza bile yaptırabileceğiniz nitelikte. Tasarımcıya ayıp olmazsa siz de kendinizde bir tane yaptırabilirsiniz. Üstelik tüm detaylar da paylaşılmış:) Mutlu haftalar !

Malzemeler: Akça ağaç masa, yüzey olarak cam panel ve kağıt rulo

Web

 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.