Üzeri Açılabilen Bir Alışveriş Ve Yaşam Merkezi

0 1.569

manset-2(156)

Farklı konseptiyle öne çıkan bir projeden bahsediyoruz… Point Bornova! “Deniz, dağlar ve şehir” temalarını temsil eden farklı karakterlere sahip 3 alışveriş ve eğlence sokağı ile Point Bornova, yarı kapalı bir ortamda sokak yaşamını sürdürmeyi hedeflemiş bir proje.

Point Bornova projesi  İzmir’in en büyük karma kullanım projesi olma özelliğini taşıyor. Toplam 280.000 metrekare alan üzerine konumlanan projenin 52.000 metrekaresini kiralanabilir alişveriş ve eğlence alanları oluşturuyor. Tarihi liman kenti İzmir’de konumlanan Point Bornova projesi; merkezinde bulunan yüksek katlı konut kulesi ve tarihi kent sokaklarıyla yaşam unsurlarını, çalışma ve eğlence merkezleri ile bir araya getiriyor.

Bir boşluğun etrafında tekrarlanan zeminleriyle alışılagelmiş alışveriş merkezi mimarisinin aksine bir yapılanması var. Dükkanlar, restoranlar ve eğlence alanları üç farklı temadan oluşan bir ana caddeden meydana geliyor. Projede uygulanan ve yağmurlu günlerde bir kaç dakikada açılıp kapanabilen hareketli cam tavan sistemi ziyaretçilere yılın büyük bir kısmında açık havada alışveriş yapabilme imkanı tanıyor.Bu da İzmir ikliminde bir alışveriş merkezi olmasının bir başka ayrıcalığı galiba!manset-2(157) (1)Çevre dostu tasarımı ile dünyanın en prestijli sertifikaları arasında yer alan LEED GOLD adaylığına başvuran Point Bornova’nın, 55 bin metrekare kiralanabilir alanında 200’ün üzerinde ticari alan bulunuyor. Gün ışığından maksimum derecede faydalanmak amacıyla, tasarım aşamasında koridorların geriye çekilmesi ile elde edilen yirmi altı metreye varan tavan açıklığı enerji tasarrufuna da doğrudan katkı sağlıyor. Ölü noktaları ya da çıkmaz sapakları olmayan Point Bornova; bu özelliğiyle hem gezenlere hem de kiralayanlara önemli avantajlar sağlıyor. Tasarımda dünyaca ünlü HOK imzası var. Dünyaca ünlü mimarlık ofisi HOK; Point Bornova’yı İzmir’i en iyi anlatan ‘deniz, doğa ve şehir’ temasına uygun olarak tasarladı. Projenin yer döşemelerinden peyzaj mimarisine, havuz alanlarından tüm aydınlatma detaylarına kadar her yerinde İzmir’in denizini, doğasını ve şehrin dinamizmini yansıtacak malzemeler kullanıldı. İzmir’in bahar esintilerine açık bir sokak olarak tasarlanan Point Bornova’da, iç sokaklarda alışveriş yaparken giriş plazası boyunca yer alan açık terasta, manzaralı kafe ve restoranlarda yorgunluk atmak mümkün. 1955 yılından bu yana gerçekleştirdiği projelerle pek çok uluslararası ödül alan HOK’un dikkat çeken projeleri arasında Foster&Partner’s ile birlikte yürüttüğü Londra’daki dünyaca ünlü Yeni Wembley Stadı, St. Petersburg’daki Dali Müzesi, Boston’daki Logan ve Hindistan’daki Bengaluru gibi pek çok havalimanı, ABD’deki Millward Brown ofisleri, Bakü’deki Flame Towers ve Çin’deki Four Seasons Oteli dikkat çekiyor.

manset-2(158) (2)

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.