Müzeler Konuşuyor/İstanbul Modern- Almanya

0 812

 

mlu1_1819_5357661

İstanbul Modern’in başlattığı “Müzeler Konuşuyor”, başlıca uluslararası müze profesyonellerini Türkiye’deki meslektaşlarının yanı sıra müze ziyaretçileriyle, hatta internet üzerinden küresel izleyicilerle buluşturan bir söyleşi platformu. 2012-2014 yıllarında düzenlenen Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Amerika ile 2014-2015’teki Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Birleşik Krallık serisinin ardından program bu yıl Goethe-Institut İstanbul işbirliğiyle Almanya’ya odaklanıyor.

Almanya’daki sanat kurumlarının küratörlerinin ve müze direktörlerinin davetli olduğu “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Almanya” kapsamında, Almanya’daki sanat kurumu modelleri ele alınıyor. Kültürel alanda demokratik bir öz temsil imkânı sunan “Kunsthalle” ve “Kunstverein” gibi çeşitli oluşumlara sahip bu ülkenin, sanat kurumu anlayışına ve müzecilik alanına getirdiği özgün katkılar değerlendiriliyor. Sanat mekânlarını farklı bir açıdan tekrar düşünmeye ve yeniden şekillendirmeye hizmet eden konuşmalar, Türkiye’deki ziyaretçileri, güçlü bir müzecilik ağına sahip olduğu halde yeterince tanınmayan Almanya’dan profesyonellerle bir araya getiriyor. Konuşmalar; müze ve ziyaretçileri, müze mimarisi ve genişleme projeleri, koleksiyon yapan ve yapmayan kurum modelleri, küratöryel pratikler ile programlama ve müze yönetiminde yeni yaklaşımlar gibi ana konulara odaklanıyor.

”21. YY ‘da Müze?” başlıklı etkinlikte;Dr Yılmaz Dziewior’un konuşması iki başlıktan yola çıkıyor.

1.Gelecekte müzeler nasıl olacak?

2.Gelecekte müzeleri nasıl bir senaryo bekliyor olabilir?

ETKİNLİK TARİHİ:22 NİSAN 2016 CUMA

SAAT :19:00

Ücretsiz olan etkinlikte konuşma dili İngilizce olup; simultane çeviri ile dinleyiciye aktarılacak.Katılım için rezervasyonun şart olduğu; İstanbul Modern’in sinema salonunda gerçekleşecek olan ”Müzeler Konuşuyor” etkinliği hakkında bilgi ve rezervasyon için etkinlik@istanbulmodern.org’ a mail atabilirsiniz.

KAYNAK:http://www.istanbulmodern.org

 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.