Multifonksiyonel Tabure: Viustool | Tasarım: Aslı Özcan

0 1.323

156a7517fdd816---1

  • İsim Soyisim: Aslı Özcan
  • E-Posta: asliiozcan@gmail.com
  • Mesleği: İçmimar
  • Tasarım Tarihi:09.01.2014
  • Proje Tipi: Ürün Tasarımı
  • Tasarım Adı: Viustool

Bahçeşehir Üniveristesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Mobilya Tarihi ve Tasarımı (Furniture History and Design) dersi kapsamında gerçekleştirilen ‘Tasarım Stüdyosu Oturma Elemanı Tasarımı Yarışması’ sonucunda 1.lik kazanan Aslı Özcan’nın tasarımı, PENTA Yayıncılık sponsorluğunda VIUSTOOL ismini verdiği tabure 100 adet üretilip Bahçeşehir Üniversitesi tasarım stüdyolarında öğrencilerin kullanımına sunuldu.

Viustool isimli tasarım 12. CNRİMOB Fuarı kapsamında düzenlenen ‘FURNISHOW Üniversiteler Arası Mobilya Tasarımı’ Sergisinde yer aldı.

Mesleki hayatına mobilya ve ürün tasarımcısı olarak devam etmekte olan Aslı Özcan, bu heyecan verici gelişmeler sonucunda VIUSTOOL isimli tabure tasarımının gördüğü ilgiden memnun olduğunu ifade ediyor.

156a751702d29f---7
Aslı Özcan

Ayrıca Aslı Özcan tasarımını şöyle açıklıyor:

“Tabureyi tasarlarken kullanulduğu yere göre maksimim kullanışlılık sağlaması fikriyle yola çıktım. Viustool kullanıcıya sadece oturma etlemi değil, taşıma rahatlığı, depolama ve sergileme kolaylıkları sunuyor.

Tabure kontraplak malzemeden kalıplama sistemi ile üretilerek modül çektirme elemanlarıyla bağlanıp kontraplak üzerine tik rengi cila ve mat vernik uygulaması yapıldı.

Günümüzün modern ve minimal anlayışından yola çıkarak başlayan tasarım sürecinde multifonksiyonel özellikler de katıldı. Ürün 3 katmandan ve 3 fonksiyondan oluşmakta. Taburenin üzerinde bulunan kesik bölme ile özellikle tasarımcılar sunum paftalarını bu bölüme sıkıştırabiliyor ve bu sayede tabure ayaklık görevi görüyor.

Oturma kısmının altında yer alan raf ve proje rulosu için açılmış olan boşluk, taburenin daha hafif olmasını sağlamakla birlikte depolama çözümü sunuyor. Taburenin son ve ana fonksiyonu ise oturma fonksiyonuna sahip olması…

Günümüzün tasarım anlayışında sadelik önemli bir yere sahip ve benim tasarımımda da bu sadelik mevcut. Günlük yaşamı kolaylaştıran fonksiyonlar ortaya koyan, kullanıcı dostu markalar tüketicileriyle kurulması güç bir bağ oluşturuyor. Birçok alanda artık multifonksiyonel tasarım anlayışıyla hizmet almaya başladık ve bu yavaş yavaş standartlaşmaya doğru gidiyor. Aynı zamanda bu kullanıcılar için de standart anlayışını değiştiriyor.

Ben de çalışmalarımı iyi tasarım ve maksimum fayda anlayışıyla gerçekleştirerek değişmeye başlayan bu standartları yakalamaya özen gösteriyorum.”

156a7516d649bb---5 156a751690334d---4 156a75174cc10f---6 156a7516807c3d---3

156a75162dcb32---2

Siz de tasarımlarınızı dünya ile paylaşmak için tıklayın

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.