DuPont Corian tarafından geliştirilen DeepColour Technology

0 1.904

DuPont+Corian-Hotel+Vincci+Gala+Referans+Proje-2

TBI Architecture & Engineering firması tarafından tasarlanan Hotel Vincci Gala Barcelona, Barselona’nın kalbinde yer alan, Salvador Dalí’nin dehasından ve onun ilham perisinden esinlenilerek tasarlanan otelde kullanılan yoğun zıtlıkların zarafeti ve DuPont™ Corian® tarafından geliştirilen DeepColour™ Technology* ile üretilmiş koyu renkler otele zengin bir görünüm katıyor.

Nisan 2015 – Mimar Miguel Jordá tarafından işletilen TBI Barcelona mimarlık stüdyosu, DuPont™ Corian® tarafından geliştirilen yenilikçi DeepColour™ Technology’yi kullanan ilk mimari ofislerden biri. DeepColour™ Technology, işlevsellik, zarafet ve tasarım ile birlikte gelişmiş performans, güvenilirlik, dayanıklılık ve hijyen ile koyu renklerin üretimine olanak sağlayan yeni bir teknoloji. Barselona’nın Eixample bölgesindeki Vincci Gala Hotel, Deep Nocturne renginden yapılmış çarpıcı bir bar tasarımına sahip.

Bu dört yıldızlı ve 80 odalı otelin mimarı ve tasarım koordinatörü olan Gregor Mertens tasarımda neden yeni DeepColour™ Technology’yi kullanmayı tercih ettiğini şöyle açıklıyor: “Bar tarafından tasvir edilen altın renginden yapılmış dikdörtgen bir kutu şeklindeki çerçeveyle kontrast yaratacak ve mükemmel şekilde uyum sağlayacak sürekli ve organik bir form elde etmek için DuPont™ Corian® ile çalıştık.” Mertens ayrıca “DuPont™ Corian® tarafından geliştirilmiş yeni teknolojiyle üretilen Deep Nocturne rengi, bu işi en iyi şekilde başarmamızı sağladı ve ayrıca otelin geri kalan bölümlerinden de görünebilecek altın rengi tasarımla yakalamak istediğimiz kontrastı meydana getirdi” diye ekleyerek plakalar arasındaki ek yerlerinin belli olmamasının ve beyaz lekelerin oluşmamasının önemini belirtiyor.

 

Kontrast: Bu tasarım projesinin ana fikri

Kontrast (renkler, dokular, duyumlar ve dönemler arasındaki), adı halkoyu ile seçilen ve Dali’nin ilham kaynağı kadına ait olan Hotel Vincci Gala’daki projenin temelini oluşturuyor. Mertens, “Bu bina 1900’lerden kalma bir saray. İçerideki büyük beyaz mermer merdivenler kadar eski cephesinin de muhafaza edilmesi gerekiyordu” diyor.

Üç katlı binanın geçmişini yansıtan tasarım, altın örgü görünümündeki giydirme cepheden oluşuyor. Mimara göre “bu tasarım, boşlukları birleştiren ve eski cepheyle kontrast sağlayan yeni, modern ve dinamik bir cephe oluşturuyor.” Aslında otel genelinde kullanılan kontrastın sürekliliğini gösterme ve vurgulama fikri kısmen işletmenin isminden ortaya çıktı. Alışılmadık, abartılı ve sürreal bir çift olan Gala ve Dalí arasındaki ilişki projenin arkasındaki fikrin kilit noktası oldu. Mertens, “İç mekanda siyah ve altın rengi, açık ve koyu renkler ile çok çalıştık. Amacımız büyük ressamın yaptığı gibi abartılı ve zarif dokunuşlara alan oluşturmaktı” diyerek bu temanın tasarımda nasıl yer aldığını açıklıyor.

TBI stüdyo bu yaklaşımı benimseyerek ve Deep Nocturne rengindeki DuPont™ Corian®’ı kullanarak otelin bar tasarımında eski ile modernin, şıklık ile rahatlığın mükemmel birleşimini yakalamayı başardı. Tasarımın ayrıca pratik de olması gerekiyordu. Mertens bununla ilgili şöyle diyor: “Bu yüzey malzemesi görünümünün ve tasarımının yanı sıra her türlü sıvı maddeyle, lekeyle ve kullanım yoğunluğuyla başa çıkabilen bir malzeme olmalıydı ve bu özellikler DuPont™ Corian®’ı tercih etme sebebimiz oldu.

DuPont+Corian-Hotel+Vincci+Gala+Referans+Proje-9

 

DuPont+Corian-Hotel+Vincci+Gala+Referans+Proje-1

 

DuPont+Corian-Hotel+Vincci+Gala+Referans+Proje-3

 

DuPont+Corian-Hotel+Vincci+Gala+Referans+Proje-7

 

DuPont+Corian-Hotel+Vincci+Gala+Referans+Proje-6

 

DuPont+Corian-Hotel+Vincci+Gala+Referans+Proje-2

 

DuPont+Corian-Hotel+Vincci+Gala+Referans+Proje-5

 

DuPont+Corian-Hotel+Vincci+Gala+Referans+Proje-4

 

DuPont+Corian-Hotel+Vincci+Gala+Referans+Proje-8

 

 

 

 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.