Ortak Yaratım İle Var Olan ‘Parmak İzi’ Ofisler

0 1.194

Fingerprint office Thailand  2

Güncel iş ve çalışma kültürüne yönelik yenilikçi öneriler sunan Koleksiyon Ofis’in Marka Direktörü Koray Malhan birkaç yıldır üzerinde çalıştığı ‘Açık İş’ temasını bir adım öteye taşıyor. Köln’de düzenlenen Orgatec Fuar’ında ilk defa tanıtılan yepyeni ofis serisinin Türkiye lansmanı için hazırlanan Koray Malhan, ‘Açık İş’ temasıyla ortak yaratım süreçlerini sorgulayarak her kurum ya da firmanın ‘parmak izi’ olabilecek nitelikte kişiselleştirebileceği çalışma mekanlarının kapısını aralıyor.

Son yıllarda ‘ Açık İş’ temasından sıkça bahseden Koleksiyon Marka ve Tasarım Direktörü Koray Malhan, yeni ofis serisi için geliştirdiği ürünlerle ‘Açık İş’ temasının felsefik boyutunu çağdaş çalışma ortamlarına taşıyor. Malhan, 1967’den itibaren İtalya’da başlayan sanat akımı Arte Povera ve bu akım içerisinde Umberto Eco’ tarafından yazılan devrimci bir kitap olarak tanımlanan ‘Opera Aperta’(Açık İş)’yı çıkış noktası olarak belirtiyor. Opera Aperta; roman, sinema ve müzik tarihindeki tüm anlatım dizgisinin bir sıra takip etmek zorunda olmasına getirilen ciddi bir eleştiri içeriyor. Bu akımın savunduğu ”Bir müzik ya da hikaye her icra edilişinde aynı olmak zorunda mı? Her seferinde farklı şekilde ve farklı bir örgüde icra edilemez mi?” tezinden yola çıkan Koray Malhan, bu görüşü çağdaş çalışma alanlarına taşıyarak rutine dönüşen çalışma alanlarına alternatif bir bakış açısı getiriyor. Malhan tarafından geliştirilen yeni ofis serisinde çalışma alanlarının alışıldık dizgisini yeniden yazabilecek ürünler sunuluyor. Koleksiyon ofis serisi; bir ofis ya da çalışma ortamı yaratılırken işin içine mimarı, çalışanların ve kişilere özel çalışma davranışlarının da belirleyici faktör olarak katılacağı, durum ya da mekana özel şekillenebilecek ürünler barındırıyor.

Lansmanı için hazırlıklara başlanan Koleksiyon ofis serisi içerisinde birim ya da modül olarak yer alan tasarımlar devasa boyutlara gelebileceği gibi modüler olarak şekillenebilecek ve kolayca yer değiştirebilecek tasarımlar olarak tanımlanıyor.

Alan içinde alan yaratabilecek Oblivion, uzunluğunu kullanıcının belirleyeceği aks üzerinde onlarca kişiye çalışma imkanı sunabilecek Borges, sadece konsantre olunması gereken anlarda çalışanın içine kapanmak yerine içine açılıp dünya ile bağlantılarını kesebileceği Cap gibi ürünler çalışma alanlarına devrim niteliğinde farklılıklar yaratacak ve rutin ofisleri sorgulatacak tasarımlar.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.