Zemin kaplamalarında yükselen trend: Porselen Karo

0 2.379
hotchocolate_Fnl
Zengin doku, renk ve desen çeşitliliği, estetik görünümleri, dayanıklılıkları, sürdürülebilir ve ekonomik olma avantajlarıyla mimarlar ve iç mimarlar tarafından özellikle büyük metrajlı kamusal projelerde tercih edilen porselen karolar, şehir hayatının hızlı temposunda mekanlara dinamizm ve kalite katıyor. Türkiye Seramik Federasyonu (SERFED) ve Seramik Kaplama Malzemeleri Üreticileri Derneği (SERKAP) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tahsin Yamaner, porselen karonun inşaat ve gayrimenkul sektörlerinde son yıllarda yaşanan ivmelenmeyle iç pazardaki payını artırdığını ve doğal taşın rekabet gücünü zorladığını dile getiriyor…
Şehir hayatının hızlı temposuna her geçen ay biri daha eklenen alışveriş merkezi, mağaza, restoran, otel ve iş merkezi gibi yoğun kullanım trafiğinin olduğu yapılara estetik ve kalite kazandıran porselen karolar, mimarlar ve iç mimarlar tarafından büyük metrajlı projelerde sağlamlığın, dayanıklılığın, tasarımın ve prestijin sembolü olarak tercih ediliyor. Sürdürülebilir nitelikleri, uzun ömürlülüğü, kullanışlılığı ve ekonomikliği nedeniyle son yıllarda giderek artan bir yoğunlukla tercih edilen porselen karolar zengin doku, renk ve desen çeşitliliği ile yüzeyleri kaplamakla kalmıyor, adeta onları baştan yaratıyor.
Kent yaşamında kamusal yapılara ve alanlara estetik ve işlevsellik kazandıran porselen karolar, kaymazlık ve kolay temizlenebilme özellikleriyle de fonksiyonel çözümler sunuyor. Porselen karoların renk çeşitliliği ve görünümleriyle doğal taşa oldukça benzediğini; sağlam, ekonomik ve kullanışlı olma özellikleriyle de doğal taştan daha üstün avantajlara sahip olduğunu dile getirenTürkiye Seramik Federasyonu (SERFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tahsin Yamaner, toplu kullanım alanlarının iç ve dış zeminlerine en uygun zemin kaplama malzemesinin porselen karo olduğunu vurguluyor: “Üretiminde kullanılan killerin, özellikle de seramik yer ve duvar karolarına oranla çok daha saf olması ve tane boyutlarının da çok daha ince olması, bu ürünleri oldukça dayanıklı kılıyor. Porselen karolar bünyelerine neredeyse hiç su emmezler. Doğru standartlarda üretilen bir porselen karonun su emme değeri %0,05’in altındadır.”
Seramik karolar güneş ışığı ya da yapay aydınlatma kaynaklarından yayılan ışıklardan etkilenmiyor ve zamanla solma problemi yaşatmıyorlar. Talebe göre mat, parlak ve doğal taş yüzeylerde üretilen porselen karolar, havuz kenarları gibi kayganlığın giderilmesi gereken yerler için antislip (kaydırmazlık) özelliğiyle üretiliyor. ”Doğal taş” yüzeyli ürünler, özel kalıplarla, mat karoların taşlanması sonucu elde edilen parlak yüzeyli ürünler ise estetik kalitesi ve derin renk çeşitliliği nedeniyle tercih ediliyor.
wornwood+7+copy
“Esas olarak zemin ve dış kaplama malzemesi olarak üretilen porselen karolar, konutlarda doğal dokuları nedeniyle iç mekan duvar kaplaması olarak da tercih edilebiliyor” diyen Türkiye Seramik Federasyonu (SERFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tahsin Yamaner’e göre porselen karoların en önemli avantajları arasında kaymazlık ve lekelere dayanım özellikleri geliyor: “Ortak kullanım alanlarında çok yoğun yaya trafiğine maruz kalındığı için, alışveriş merkezleri, otel, okul, havaalanı gibi kamuya açık alanlarda, özellikle aşınmalara, çizilmelere ve darbe dayanımına dayanıklı yüksek mukavemetli malzemeler kullanılmak gerekir. Porselen karo yüzeylerine yapılan farklı aplikasyonlarla ürünlere antibakteriyel ve antigraffiti özellikleri de eklenebilir.”
Yüksek sıcaklıkta pişirildiğinden su emmeyen, dona ve sıcaklığa dayanıklı olduğundan her tür iklim özelliklerinde iç ve dış mekanlarda kullanılabilen porselen karolar, kırılmaya, eğilmeye, aşınmaya, lekeye ve kimyasallara karşı yüksek direnç gösteriyor. Güneş ışığından etkilenmeyen malzeme, hijyenikliği nedeniyle bakterileri bünyesinde barındırmıyor ve kolay temizlik sağlıyor.
Porselen karoları üstün kılan niteliklerden bir diğeri de kolay döşenebilir olması. Büyük ebatlarda zengin çeşitliliğe sahip olan porselen karolar, yüzey zenginlikleri ile şehir hayatının hızlı temposunda mekanlara estetik, işlev, dinamizm ve kalite katıyor.
Fangomix_Fnl
Soleil-0534
OAKWOOD_3D+copy
WallpaperGlow-1383-Genel
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.