Şövalye Restoranı Ödüllü Açık Fikir ve Mimari Konsept Tasarımı Yarışması

0 1.146

Yarışmaya son başvuru tarihi 28 Mart 2015.

ss.jpg

Yarışmanın Konusu ve Amacı

Almanya, 19. Yüzyılın sonlarına kadar, prenslikler halinde yönetilmiştir. Prenslikler döneminde, her bir Prens, kendisi ve ailesinin yaşadığı güvenli bir ev, ülkesini idare edenlerin bulunduğu hükümet merkezi, askerlerinin yaşadığı ve silahlarını depoladığı bir askeri merkez olarak şatolar yaptırmıştır.

Şatolar aynı zamanda, asalet ve gücün sembolü binalarıdır. Bu özelliği gereği olarak, genellikle tepelerin üzerine, güvenliğin maksimum sağlandığı yüksekliklerde inşa edilmişlerdir. Schaumburg Şatosu da bahsettiğimiz yapıların en önemlilerinden bir tanesidir.İlk etapta Schaumburg şatosunda, bir restoran kurulacaktır.

Şato, Almanya’nın Frankfurt şehrine 80 km mesafededir. Döneminin en büyük derebeyliklerinden birisinin merkezi olarak kullanılmıştır. Yaklaşık 1000 yıllık geçmişe sahiptir. Meşe ve çam ormanlarıyla bezenmiş bir tepenin tam üstünde, bir derebeylik yönetimi, prens ikametgâhı ve savunma merkezi olarak kurulmuş ve kullanılmıştır. Napolyon’dan, Franz List’e kadar birçok Dünyaca ünlü şahsiyete ev sahipliği yapmıştır ve Avusturya İmparatorluğu’nun kurulmasında rol oynamıştır.

Bu şatonun etrafındaki orman içinde, bir restoran kurulacaktır. Kurulacak Restoran’a, Şövalye Restoranı adı verilmesi düşünülmektedir.

Yarışma Takvimi

Yarışmanın İlanı: 1 Aralık 2014
Son Soru Sorma Tarihi: 30 Ocak 2014
Son Proje Yükleme Tarihi: 28 Mart 2015, Saat 17.00
Sonuçların Açıklanması: 20 Nisan 2015

Ödüller

Birincilik Ödülü: 5.000 TL ve Almanya (Şato) Seyahati
İkincilik Ödülü: 3.000 TL ve Almanya (Şato) Seyahati
Üçüncülük Ödülü: 3.000 TL veya Almanya Seyahati
Mansiyon ( 5 adet): 1.000 TL

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.