Öğrenciler, tasarladıkları 17 parça mobilyayı İzmirlilere tanıtıyor

0 1.336

3026_2

İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri, yaratıcılıklarını İzmirlilerle paylaşıyor.

İEÜ Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi’nin Endüstriyel Tasarım ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencileri çocuklar, gençler ve her yaştan kişiye özel ihtiyaçlara yönelik tasarladıkları mobilyaları 11 – 25 Nisan tarihleri arasında Agora Alışveriş Merkezi’nde vatandaşların beğenisine sunuyor.

Ocak ayı içerisinde Köln Uluslararası Mobilya Fuarı’nda (IMM Cologne 2014) ardından da  Modeko İzmir Mobilya Fuarı’nda çalışmalarını sunan öğrenciler, 17 parça mobilyayı İzmirlilere tanıtacak. Mobilya Tasarımı Dersi Proje Koordinatörü Öğretim Görevlileri Ertan Demirkan, Cengiz Ultav, Zeynep Edes, Neptün Öziş ile Araştırma Görevlileri Seren Borvalı ve Özgür Deniz Çetin’in yer aldığı proje yürütücü grubu öncülüğünde öğrenciler, bu yıl “KEYWORDS F.U.N” teması üzerinde çalıştı. Öğrenciler, çocukların hem eğlenip hem oynayacağı oturma grubundan kişilerin uzanıp kitap okuyacakları koltuklar yarattı.

‘Her tasarımın hedefi…’

Dersin Proje Koordinatörü Ertan Demirkan, öğrencilerin ders sürecince kendi konseptlerini ortaya koyduğunu ve tasarımlarını ihtiyaçlar doğrultusunda hazırladıklarını söyledi. Her tasarımın belli bir hedef kitlesi olduğuna dikkat çeken Demirkan, “Endüstriyel Tasarım ile İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümlerimizden 3. sınıf öğrencilerimiz birlikte çalıştı. Öğrencilerimiz özellikle, fonksiyon, kullanıcı doğası ve fayda temaları üzerine durdu. Bu temalar üzerinden de mobilyaların hayatı kolaylaştıran yönlerine odaklanıldı. Sonuçta bugünkü tasarımlar ortaya çıktı. Almanya ve Modeko fuarında çok beğeni aldılar. Kullanıcılar, mobilyalara çok ilgi gösterdi” dedi.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.