Dünyanın En Pembe Pembesi Anish Kapoor’ın Elinde

0 1.856
Sanatçı Anish Kapoor, yasal olarak yasaklanan dünyanın en pembe pembesiyle fotoğraf yayınladı.

İngiliz ressam Stuart Semple, bu yılın başlarında dünyanın en pembe pembesini, dünyanın en siyah siyahı yasal olarak kullanmaya tek hakkı olan Kapoor’a misilleme olarak geliştirmiş ve Anish Kapoor’ın yasal olarak satın almasını yasaklamıştı. Ancak yasağa rağmen, Hint doğumlu İngiliz sanatçı dünyanın en pembe pembesine ellerini sürdü. “Upss #pink” başlığıyla dirty_corner Instagram hesabından da fotoğrafını paylaştı.

Semple’nin dünyanın en pembe pembesi ışığı güçlü bir flüoresansı elde etmek için iten yansıtıcı özelliği olan toz halinde bir pigmentten oluşuyor.

 

Rengi nasıl çaldığını öğrenmek için Kapoor’a telefon açan Semple, bunun “çok zor bir iş” olduğunu iddia ediyor. Semple, Kapoor’un eylemlerinden dolayı cezalandırılması ya da en azından özür dilemesi gerektiğini söylüyor.

Stuart Semple pembe pigmenti kendi internet sitesi üzerinden satıyor. “Not: Bu ürünü sepetinize ekleyerek, Anish Kapoor olmadığınızı, Anish Kapoor’a hiçbir şekilde bağlı olmadığınızı, Anish Kapoor adına veya Anish Kapoor’un bir çalışanı adına bu öğeyi satın almıyorsunuz demektir. Bu ürünün sizin bilginiz dahilinde Anish Kapoor’un eline geçmeyeceğini onaylamış olursunuz.

Instagram yorumcuları, Kapoor’un yaptığı yanıtı zayıflık olarak nitelendirerek siyah gölge tekeline karşı bir protesto gösterisi olan #sharetheblack’i yeniden ortaya çıkardılar.

Kapoor’un yenilgisini kabul etmeyen Semple, dünyanın en yeşil yeşil ve dünyanın en sarı sarı yaptı ve alıcıları herhangi biriyle ya da ortaklarıyla herhangi bir şekilde paylaşmaktan kaçınmaya çağırıyor. Boyalar, tamamen Semple’s Culture Hustle çevrimiçi mağazasında satılıyor.

En parıltılı simli boya

Bu haber Kapoor’un materyali tekelleştirdiğini savunan sanatçılar arasında da öfkeye yol açtı.

İngiliz şirketi NanoSystems tarafından askeri amaçlar ve astronomi ekipmanları için geliştirilen dünyanın en siyah siyahı Vantablack’i, kullanabilen tek sanatçı Anish Kapoor.

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.