Bir Tasarım Unsuru Olarak Kavanoz Kullanmak

Mimarlık ve tasarım şirketi Snøhetta, Norveç Oslo Havalimanı'ndaki yeni terminalde yer alan bir bar olan Norgesglasset'in tasarımı için tam 4000 adet cam kavanoz kullandı.

0 5.442

Mimarlık ve tasarım şirketi Snøhetta, Norveç Oslo Havalimanı’ndaki yeni terminalde yer alan bir bar olan Norgesglasset’in tasarımı için tam 4000 adet cam kavanoz kullandı.

Bir tasarım unsuru olarak kavanoz kullanmak her ne kadar zor gözükse de Norgesglasset barı iç mekanının giriş bölümünde, duvarlarda ve tavanda yer alıyor. Bir yapı taşı görevi gören Norgesglasset kavanozu, yıllarca gıdaları depolamak amacıyla kullanılan klasik bir kap ve hemen hemen birçok Norveç evinde bulunuyor. Ayrıca kavanozlardan yapılmış geniş bir giriş bölümü ve avize, ışığın etrafa farklı bir şekilde yayılmasına da yardımcı oluyor. Tavan ve 4.8 metreden yüksek olan eğimli arka duvarı 4.000 orijinal kavanozu üzerinde barındırıyor. Cam kavanozun geleneksel kırmızı kauçuk conta ve gri alüminyum kapak gibi unsurları, mekan içinde bulunan kırmızı mobilya ve kırmızı zemine referans niteliğinde.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.