Bjarke Ingels’in Özel Hayatına Işık Tutan Belgesel: “BIG Time”

0 1.712

Danimarkalı mimarve BIG‘in kurucusu Bjarke Ingels‘i anlatan belgesel “BIG TIME”, 42 yaşındaki mimarın yaratım süreçlerinde “dünyaya henüz görülmemiş bir şey vermek ve olağanüstü olanı yakalamak” üzerine yaşadığı stresi gözler önüne seriyor.

Bjarke Ingels’in “soyut fikirlerin somut gerçekliklere dönüşmesi süreci” olarak tanımladığı kariyer yolculuğunu, BIG’in Dünya Ticaret Merkezi projesi üzerinden ele alan belgeselde mimarın stresli ve yoğun iş hayatının yanı sıra, özel hayatından kesitler de mevcut. Mimarın, geçirmiş olduğu beyin sarsıntısı ardından yaşadığı sağlık problemlerini izleyici ile paylaştığı belgeselin fragmanında, beyin tomografisi çekiminden görüntüler de yer alıyor.

Ingels, yakın zamanda Netflix’in belgesel dizisi “Soyut Düşünce: Tasarım Sanatı”nın bir bölümüne konuk olmuş ve BIG projelerinde sunulan “çılgın fikirler”in, toplumdaki mimari algı üzerinde yarattığı değişimlerden bahsetmişti.

Kaspar Astrup Schröder’in yönettiği uzun metrajlı belgesel, 26 Nisan 2017’deki “Kopenhag Mimarlık Festivali”nde seyirci ile buluşacak ve 3 Mayıs’tan itibaren Danimarka’nın tamamında vizyona girecek.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.