Eski Bir Fransız Malikanesinin Restorasyon Serüveni; Château de Gudanes

0 1.714

Bugüne kadar büyüleyici bir Fransız çiftlik evinde konaklamanın hayalini kurduysanız, yakın zamanda restore edilmiş olan Château de Gudanes tam size göre.
Château-Verdun’da, Fransa’nın güneynde bulunan bu mülk, 1741 yılına dayanıyor ve yakında ziyaretlere açık olacak. 2013’te Karina ve Craig Waters, potansiyel yapıları görmek için Perth, Avustralya’daki evlerinden Fransa’ya yolculuk etmişler. Ve, Versailles’deki Petit Trianon’un arkasındaki mimar olan Ange-Jacques Gabriel tarafından tasarlanan, güzel fakat yıpranmış bir villa olan Château de Gudanes’e büyük bir hayranlık duymuşlar. XV. Louis döneminde inşa edilen yapının satın alınmasından bu yana çift, zamanlarını ve paralarını restorasyon için harcamış. Şuanda ise, proje tamamlanmaya yaklaşırken, 94 odalı konak bir Fransız oteline dönüştürülüyor. Yapının büyük ön cephesi ve rustik iç kısmı artık yekpare güzel görünüyor. Ancak yüzyıllardır bakımsız olan yapıyı yenilemek kolay olmamış. Teklif ortaya koyulduğunda, aslında kullanılabilecek sadece 94 oda görülmüş. Fakat bu odaların çoğu da erişilemiyordu. Çünkü ağaçlar çatıda ve odaların içinde büyüyordu. Ancak, uzun ve zorlu süreci geçiren çift, bu restorasyon sürecinde farklı süprizlerle de karşılaşmışlar. Beklentisiz bir şekilde yenilenmeye başlayan yapı kemik, fresko boyası, Venedik camı, seramik parçaları ve potansiyel olarak gizli bir tünel olabilecek bir delik içeriyor!

Waters, muhteşem oteli gelecek yıl açmayı planlıyor. O zamana kadar, Château de Gudanes projesinin işleyiş sürecini takip edebilirsiniz. Tarih açısından zengin olan malikane, Fransız kırsalında eski yaşamın tecrübe edilebileceği güzel bir tercih.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.