Starbucks Bahar Bardaklarını Tanıttı

0 1.344

Canlı renklerinin yanı sıra üzerinde baharı çağrıştıran çizimlerle hazırlanan bardakların diğer yüzlerindeki beyaz alan ise bu alana dilediğiniz gibi bir yüz, bir güneş veya bir çiçek çizebilmeniz için boş bırakıldı. Bu pastel renkli bardakları elinizde tuttuğunuzda size neşe vereceğinden eminiz.

Starbucks mükemmel fikirlerini, yılın özelliklerine göre sınırlı sayıda ürettiği bardaklar ile geliştirmeye devam ediyor. Son birkaç yıldır bardak üzerine doodle çizmeyi neredeyse alışkanlık hale getirmemizi sağlayan Starbucks ,müşterileri için yine bir kolaylık sağladı ve logo alanını bunun için ayırdı. Bardaklar oldukça minimalist, beyaz bir daire dışında herhangi bir logo veya başka işaretler bulunmuyor. Starbucks, güneş sarısı (Venti), bebek mavisi (Grande) ve yaprak yeşili (Tall) olmak üzere bu canlı üç renkle İlkbahar renklerinden esinlendiğini belirtti.

Starbucks haberlerini takip etmeyen ve belki de hoşlanmayan kesimin, kahve şirketinin aldığı her hareket için verdiği zıt tepkiler kaçınılmaz oluyor. Bir an için, 2015 yılının sonbaharını düşünün; Starbucks’ın minimalist fincanı ve yeşil bardaklarını ürettiği o zamanı. Nedenini anlayamayacağımız bir şekilde yeşil bardaklar büyük bir kitle tarafından öfkeyle eleştirilmişti. Hikaye aslında şuydu; tasarım birçok insan figüründen oluştuğu ve renk tasarımının ‘Arap Birliği’nin bayrağına yakın olmasından dolayı marka ‘IŞID Sempatizanı’ olarak suçlanmıştı.
Bu olaydan sonra Donald Trump, Amerika kahve içenlerinin Starbucks’u boykot etmesini önerdi. Starbucks dayanamamış ve sadece 10 gün sonra kırmızı, süper Noel-y bardaklarını üretmişti. Şirket bu yıl 10.000 mülteciyi işe alacağını açıklamıştı. Yoksa? Trump!

Starbucks, “Kışın gri günlerinden sonra, ilkbaharın geleceğini gösteren ilk birkaç patlama gibi bir şey yok. Müşterilerimize günlerini aydınlatmak için yeni şeyler sunmak istiyoruz. Baharı kutlamak için ilk kez bardaklarımızı sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bunların gelenek haline gelip gelmeyeceğini söylemek için henüz erken.” açıklamasını yaptı.

Sizi hemen uyaralım, Starbucks’ın bahar bardakları Paskalya temalı bardaklarla kesinlikle karıştırılmamalı. İşte size 4 neden:

1) Pastel renklerine sahip olabilirler ancak bu Paskalya’nın renklerine değil, bahara ait renklere bir gönderme,

2) Bardaklarda bulunan beyaz daire Starbuck’un logosuna uyacak şekilde tasarlandı, yan dikkatli bakarsanız yumurtanın dikdörtgen şeklinde olduğunu görebilirsiniz,

3) İlkbaharın resmi başlangıcı 20 Mart’tır ve bardaklar 16 Mart’ta bizlere ulaşacak. Paskalya 10 Nisan ve 18 Nisan arasına denk geliyor

4) Evet, bardaklardan birinde tavşan çizimi var. Sakin ol, çoğumuz putperest olduğu için Bunny’i bahar zamanı ile itinayla ilişkilendirdik.

Şaka bir yana, eğer Starbucks’un bu bardakları için de öfkeli bir yorum yapma isteği duyuyorsanız, belki başka bir şeyler hakkında düşünmeyi deneyebilirsiniz. Emin olun şu an üzerinde düşünülmesi gereken pek çok değerli mesele söz konusu. Dürüst olmak gerekirse, Starbucks bardakları bu meseleler içinde son sırada bile yer almaz diyebiliriz.

Hemen hatırlatalım, sadece Amerika ve Kanada’da sınırlı bir süreyle servis edilecek   bardaklardan bu ülkelere giden arkadaşlarınız olursa istemeyi sakın ihmal etmeyin.




Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.