Organik Mimarinin Örneklerinden: The Onion House

0 4.295
Hawaii’deki Onion Evleri ünlü mimar Kendrick Kellogg’un vizyoner tarzının başlıca örneğidir. Frank Lloyd Wright’dan esinlenen Kellogg, organik mimarinin öncülerinden biriydi. Evin açıkça sanatsal bir tasarım işi olmasına rağmen, Kellogg genel olarak yerel kaynaklı malzemeler kullanarak çok katmanlı bir ev tasarladı.

Kona’nın güzel kıyısına bakan uzak bir tepede bulunan Onion evleri, 1960’ların başında McCormick Spice Ailesi için inşa edildi. Kellogg’un çizimleri sıradışıydı, karmaşık yapıyı inşa etmek için bir müteahhit bulmakta zorlandı. Bununla birlikte, tasarımlarını endüstri standartlarına uyacak şekilde ayarlamak yerine Frank Lloyd Wright’ın metal işçisi ve cam sanatçısı James Hubbell ile birlikte yapıyı kendisi inşa etmek için anlaştı.

Mimar yerel Koa ahşap ve lav taşı kullanmanın avantajlarını gördükten sonra yerel kaynaklı malzemeleri de mümkün olan her yere dahil etti.

Ev, okyanusa bakan geniş terasın tasarlanması için dikkatli bir şekilde oyulmuş lav kaya tabanı üzerine kurulmuştur. Tavan, gün boyunca sert güneş ışığına karşı yaratıcı bir savunma oluştururken, vitray duvarlar ve yarı saydam çatı panelleri hoş dağınık doğal ışık sağlar.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.