Frank Lloyd Wright’ın Tasarımları Hayata Geçiriliyor

0 1.335

Frank Lloyd Wright Revival Initiative, Kanada’daki bir köşkten başlayarak, Wright’ın yıkılmış veya inşa edilmemiş projelerini canlandırmayı amaçlayan bir proje başlattı.

Organizasyon, yapıları yeniden inşa etmek için mimarın çizimlerini kullanmak ve Amerikalı mimarın kayıp çalışmalarını kurtarmak amaçlı. Frank Lloyd Wright Revival Initiative film yapımcısı Michael Miner tarafından kurulmuş. Michael Miner bu çalışmadan önce Wright’ın en çok bilinen projeleri olan New York’ta bulunan Guggenheim Müzesi ve Pennsylvania’daki Fallingwater evi ve Wright hakkında birkaç belgesel yapmıştır. Miner, ilk olarak Wright’ın Banff için 1911’de öğrencisi Francis C Sullivan ile birlikte tasarladığı ancak 1939’da yıkılan bir park köşkünü yeniden yapmayı planlandı. 61 metrekarelik projede, düşük bir çatı ve yatay öğeler vurgulanıyor. Temelde Miner’in hedefi, Wright’ın torunu Eric Lloyd Wright’ın desteklediği yapıların birçoğunu restore etmeye yardım etmek. Banff halkı da proje için ön onay vermiş durumda ve destekliyor ancak belediye meclisinin halen planları imzalaması gerekiyor.

Projeyi tamamlamak için ihtiyaç duyulan yaklaşık 2 milyon dolar (1.6 milyon £), inşaat malzemeleri tedarikçilerinden küçük bağışlarla ve sponsorluklarla sağlanmaya çalışılıyor. Miner, Bir Mimarlık Dergisine “Projeyi eskizlerden seçtik çünkü en basit ve en uygun projeydi” diyor. Banff projesi başarılı olursa, inisiyatif Kaliforniya Redding’teki 1963 Pilgrim Congregational Church’a kaydedilecek. Malesef, o dönemdeki maliyet kısıtlamaları nedeniyle bina sadece kısmen tamamlanmış.
1959’da vefat eden Wright’ın mimari mirası, son yıllarda karışık bir karmaşa geçirdi. Fallingwater ve Guggenheim de dahil olmak üzere on bina, 2015 yılında UNESCO Dünya Mirası listesine aday gösterildi.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.