Jaime Hayón Tasarımlı Otel

0 5.072

İspanyol tasarımcı Jaime Hayón tarafından Madrid’ de ‘İspanya’nın tarihine görsel tur’ olacak bir otel tasarlandı. Otelde, Arap ve Fas detaylar tasarımcının eğlenceli estetik anlayışı ile kombinlendi.

Jaime Hayón

Barceló Torre de Madrid adındaki otel 1957’lerde inşa edilmiş İspanya şehir merkezinde bulunan tarihi bir yapı.

Hayón, Madrid halkının ‘çeşitlilik ve zenginlik’ görmek istediğini ve bu doğrultuda tasarımını geleneksel mimari elemanlarla birleştirerek ortaya çıkardığını ifade ediyor. Eşsiz ve büyüleyici heykeller, sanatsal parçalar, mücevher tonlarındaki otel ile harmanlanarak bu rengarenk ama kendi içinde dengeli tasarımı ortaya çıkarmış.

Otelin ana girişi ve lobi alanı
Bar alanı

Tasarımcı Hayón projeyi şu sözlerle ifade ediyor;

” Bu eşsiz ve özel mekanı yaratmak ve İspanya’ ya yeni bir vizyon sunmak için tam donanımlıydım, geleneksel estetik anlayışından uzakta bir mekan tasarladım. Bunun yanında, bana göre yaşadığım şehir olan Madrid, İspanya’ya çeşitlik ve zenginlik sunan bir şehir.”

Konuklar otel’in lobisine girdiklerinde kendilerini büyük zebra çizgili bir ayı heykeli karşılıyor. Heykel ayı, pirinç şapka takıyor ve gelen konuklara başıyla selam veriyormuş formunda duruyor.

Mekandaki tüm mobilya ve aydınlatma elemanları tasarımcının bir çok iş birliği yaptığı Fritz Hansen, &Tradition, Gubi, Arflex, Cassina ve BD Barcelona gibi firmalar.

 

Otel odalarında, doğal ışıktan fayda sağlayacak mobilya ve malzemeler bulunuyor. Odada dikkat çeken detaylardan Hayon tasarımı;  monkey table, catch chairs ve palette tables adındaki Hayon imzalı sehpa ve tekli koltuk ürünleri bulunuyor.

Bar mahalinde, tavandan sarkıtılan altın kaplamalı seramik sarkıtların yanında, romanesk tarzda kemerli formda şehrin manzarasının görülebildiği pencereler bulunuyor.

 

 

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.