Herzog Bar & Restaurant München Ve Çarpıcı İç Mekanı

0 7.161

Herzog Bar & Restaurant München, İkinci Dünya Savaşı’nda yıkılan 16. yüzyıl Maxburg kalesinin yerine geçirilmek amacıyla 1957’de mimar Sep Ruf ve Theo Pabst tarafından tasarlanan Yeni Maxburg binasının içinde yer alıyor.


Kentte korunan az sayıdaki modernist yapılardan biri olan yapı içerisindeki bu restoranın tasarımında en önemli zorluklardan biri, saygın bir miras listesinde yer alan binayla çalışmak olmuş. Bir taraftan tarihe saygı göstermek ve bir taraftan ise modern dünyamızda gastronomik mekanların yüksek standart ve kalitesini yakalayabilmek isteyen Build Inc Architects tasarım ofisi yoğun bir çalışmayla mekanı oluşturmuşlar. Bunu başarmak için İsviçreli mimarlar, binanın mevcut özelliklerini “yeniden yorumlayacak” tasarım öğeleri yaratmak için modern materyaller seçmişler. “Bu yapı, işlevsel formların eski ve diğerlerine karşı canlandırılan periyodik erdemleri ve ideolojileri gerçekten benimsiyor. Ve bununla birlikte Münih genelinde korunan çok miktardaki dekoratif öğeleri de. “diyen tasarımcılar, zemin boyunca ve duvarlar arasında ilerleyen pirinç şeritleri ziyaretçileri mekânda yönlendirmek üzere tasarlamışlar. Bu pirinç şeritler barın dışına da çıkıyor ve havuzlarda tüm alanı aydınlatan aydınlatmaları oluşturuyor. Mimarlar aynı malzemeyi büyük pencerelerin önündeki aydınlatmaları ve salondaki kanepelerin çerçevesini oluşturmak için kullanmışlar.
İngiliz tasarımcı Tom Dixon’a göre restaurant, bir “nostaljik konfor” örneği. Dixon’a göre, mekan Paris’teki bir restoranın iç mekanını ve Londra’daki Harrods mağazasının çarpıcılığını yansıtıyor.Herzog Bar’da pirinç unsurlar, hepsi siyah boyalı sütunlar, duvarlar, barlar ve tavanlara karşı dikkat çekiyor. Ayrıca dokulu beton, binanın başka yerindeki zeminlere referans niteliğinde.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.