Adem İle Havva’dan Esinlenilmiş Restoran

0 2.454

Meksika’nın Monterrey şehrinde yer alan Macadam brunch konseptinde çalışan, üretim firması olan kob&Co olan yeni bir restoran. Yüksek kaliteli mutfak lezzetleri deneyimi sunan restoran, sade ve dürüst kombinasyonlu yemekleri ve içecekleriyle dikkat çekiyor.

Proje Künyesi:

Proje tipi: İç mimari

Lokasyon: San pedro, monterrey, nuevo león. Mexico

Alan: 282m2

Tasarım ekibi: Alejandro Cantú, Diego Licea, Guillermo Schmidt

Proje sorumlusu: Rosa Bertha González

Yapı işletmesi: Javier Escobedo

Mimari denetleme: Alejandro Hernandez, Ricardo Antunez

Kob&co firmasının Macadam (makadam) projesini ortaya çıkarmalarındaki amaç, müze atmosferi yaratmak ve konsept doğrultusunda duvarlarda tablolar ve eski dönemlerden objeler ile meşhur Adam ile Havva / Adam and Eve havasını yakalamaktı.

Esas alınan bu konsept yolunda, çağdaş bir iç mekana spesifik nesne ve dekoratif objelerle masum ve saf olan bu mekanı, hikayenin derinlerindeki anlamlarla kombinlemek projede hedeflenen unsurdu.

Sıcak tonlar, tavandaki altın çerçeveler gold ve pastel uyumları, aydınlatmalar gibi noktalar birleştirilerek, tasarımdaki müze algısı aydınlatıldı.

Projenin esas amacı olan çağdaş bir mekanın içine müze yerleştirme fikri, duvarlardaki tabloların Adem ile Havva hikayesini ifade eden yağlı boyalar olması sebebi ile, hikaye ve mekan örtüştürüldü.

Tablolardan birinin detay görseli

Mekan içinde, pirinç çerçeveli masalar, modern sandalyeler, ayna kaplı kolonlar gibi günümüz unsurlarına, marküteri zemin çalışması duvarlardaki klasik dönem çerçeveleri ve tarihin ilk adımlarına gidilerek Adem ile Havva hikayesinden görsellerle geçmiş ve gelecek arasında güzel bir yolculuk yapılan mekan, yüksek gelirli müşterilerinin ilgi odağı olmuş.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.