Keçe ve Ahşap Çubuklardan Oluşan Mobilya Koleksiyonu

0 2.890
Almanya’nın Angewandte Kunst Schneeberg’ten bir grup tasarım öğrencisi, basit ahşap çerçevelerinin etrafına sarılan keçeden yapılmış bir mobilya koleksiyonu tasarladı.

Öğrenciler ahşap paneller ve dübeller ile birleştiren hafif, esnek, keçe benzeri bir malzeme olan fiber birleştirici Lanisor‘u kullandılar.

IMM Köln mobilya fuarında gösterilen seri, mobilyada keçenin potansiyelini keşfetmek ve dokunsal olarak iyi bir yüzeyi ahşabın sağlamlığı ile kontrast oluşturmak için tasarlandı.

Ahşap Tasarım Müdürü Jacob Strobel amaçlarının, sadece parçaları keserek, katlayarak ve yapıştırarak düz bir malzemeden 3B bir şekil tasarlayabilmek olduğunu açıklıyor.

Parçalar hem uzun ömürlü hem de bazı durumlarda özelleştirilebilir olacak şekilde tasarlanmıştır. Bebeğin beşiği bir çocuğun yaşamı boyunca kullanılmaya, bir yatak olarak amacının yetersiz kalmasıyla da sallanmaya yöneliktir.

Öğrenciler geleneksel ahşap işleme aletlerini ve makinelerini keçenin şekillendirilmesi için kullandılar. Malzeme, kağıt gibi çok katlanabiliyor ancak ahşap kadar katı kalabiliyordu.

Öğrenciler, Lanisor’un esnekliğini en iyi şekilde kullandılar; basit ahşap çerçeveler etrafında bükerek olağandışı kavisli bir yapıya sahip raflar oluşturdular.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.