Bir Kaya İçerisine Tasarlanmış Konut Projesi; ‘Cliff Haven’

0 2.238

Bir kayanın içinde yaşamak Cliff Haven ile tamamen yeni bir anlam taşıyor. Uzak Güneydoğu Utah’ta tasarlanmış ev, kendisini doğrudan çevreleyen kırmızı kaya oluşumlarının içine inşa edilmiştir.
12 dönümlük Montezuma Kanyonunun muazzam ve inanılmaz manzaralarını seyreden ve şu anda satılık olan mülkte üç yatak odası, iki banyo, iki araba garajı ve büyük bir açık veranda bulunuyor. Mahremiyetini sevenler için oldukça elverişli olan konuta en yakın komşusu 1,6 km uzaklıkta. Cliff Haven’in orijinal sahipleri 1986 yılında yapıyı kurmaya başladılar. Ve yapı için yüzlerce yıl önce bölgeye yerleşen Pueblo Kızılderililerinin atası olan Anasazi’ler esin kaynağı olmuş. Kaya duvarlar ve kereste gibi doğal malzemeler, evin sıcak, samimi bir duygu hissettirmesini sağlıyor. Evin altından geçen bir tünel, bağ ve gelişen meyve bahçeleri için kullanılabilecek yağmur suyunu biriktirmek amacıyla kullanılıyor. Telefon ve internet hatlarının yanı sıra konutun elektrik ihtiyacı güneş enerjisi panelleriyle sağlanıyor. Evin mağaraya benzer yapısı ve konumu, serin kanyon havasının yaz aylarında iç mekanda dolaşmasına izin veriyor.

Açık havayı sevenler için de ideal olan konut, Monument Valley ve Powell Gölü gibi muhteşem yerlerin yakınında. Cliff Haven’ın sitesinde, “Konutun sahipleri gün geçtikçe daha yaşlı hale geliyor ve bu durumla birlikte satışı yapılacak konutun üzerine yenilikler inşa etmeye hazır olduğunu açıklıyorlar. Alan ve tarihi hakkında kendilerinin olduğu kadar tutkulu ve bu tür bir evi oluşturmak için gereken zamanı ve çabayı anlayacak birini bulmayı umuyorlar.’ açıklaması yer alıyor. Cliff Haven, sizin için mükemmel bir sığınak gibi görünüyorsa, evin müzayedesi 11 Şubat 2017’de yapılacak.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.