2017 de Konuşulacak 3 Trend

0 1.216

Geçtiğimiz yıllarda da olduğu gibi bu yıl da nelerin moda olacağı, iç mimarlık siteleri tarafından açıklandı.

2017 yılının trendlerini yakından inceleyelim;

1.Doğal Tonlar

2017 yılında en çok ortaya çıkacak olan renkler, krem, mor ve doğal tonlardaki yeşil. Bildiğiniz üzere Pantone, yılın rengini yeşil olarak belirledi. Bu doğrultuda, soft renkler tercih edilecek.

Valspar’ın 2017 yılı renk seçimlerine göre; doğal bitki örtüsünden ilham alınarak seçilen, botanik yeşil, terakota, şeftali, açık tonda taş grisi gibi renkler düzenlenen 12 adet renk seçimlerindeki favori dörtlü. Aynı zamanda Benjamin Moore tarafından sunulan gölge olarak tanımlanan mor da yılın rengi oldu.

2.Ham Yüzeyler

Oxide Range Fırın | Lex Pott for La Cornue.
The Lava collection – Peca.

WGSN şirketinin trendsetter editörü Sarah Housley’ e göre geçtiğimiz yıllarda öne çıkan rose gold yüzeyleri ve aşırı parlak metalleri gölgede bırakacak gibi duruyor. Housley’e göre bu sene ham yüzeyler öncelikli sırada yer alıyor. Koyu gümüş metaller, taş görünümlü dokular tasarımcıların bu sene keşfedeceği yüzeyler arasında. ”Küçük objelerde de görülecek olan bu malzeme ilginç yollara giderek bıçaklarda da görülebilir.”

3.Heykelsi Aydınlatmalar

Alphabet of Light – Artemide.
Suspenders system – Sonneman.

Yeni teknoloji biz iç mimarlara, aydınlatmanın ötesinde dekoratif mimari sistemler yaratmaya izin veriyor. Mekanı heykelsi formlarla aydınlatan tekil bağlantı elemanlarıyla tavanda kompozisyon yaratmanıza olanak sağlayan yeni nesil aydınlatmalar, 2017 de popüler olacak.

Interior Design Best of Year kazananı Big Alphabet of Light’ a göre komplex strüktürler üzerine kurulu düz ya da kıvrımlı formlar, konveks ve konkav elementlerle birleştirilerek enstalasyonu andıran aydınlatmalar ortaya çıkardı.

Balance lamp -Victor Castanera for Oblure.
Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.