Plant Food + Wine

0 1.731

Rene Gonzalez mimarlık tarafından Miami’ de konumlanan Plant Food+Wine restoranı, eğlenceli iç mekan tasarımı ve malzeme kullanımıyla dikkat çekiyor.

Ana yemek alanını, bambu kontraplaklarla çepeçevre kaplayan Rene Gonzalez mimarlığın işlerini Michael Stavaridis fotoğraflamış.

LucidiPevere tasarımı sandalyeler ve sabit olmayan mermer tablalı masalar bulunan mekana, lineer aydınlatmalarla hareket kazandırılmış.

Mekandaki malzeme seçiminde ahşabın hakimiyeti bar ünitesinde de devam ediyor. Organik olmayan, dikdörtgen formdaki ceviz malzemeli bar ünitesi ve bar sandalyeleri bulunuyor.

Totalde 56 sandalyeli mekanda, bir çok misafiri sıkışmadan konforlu bir şekilde ağırlamaya uygun yerleşim planı çalışılmış.

Mekandaki malzeme seçimlerinde, farklı işlevlerde farklı zemin malzemeleri kararlaştırılmış. Ana mahal ahşap parke iken, hazırlık mutfağı, mutfak akademisi gibi işlevlerde zeminde epoksi kullanılmış.

26 yıllık palmiyenin gölgesinde havuz kenarında konumlanan restoran, cam mozaik kaplı havuzun yansımasıyla, hem iç mekan hem de dış mekana hizmet eden, sıcak Miami günleri ve akşamlarında tercih edilen iç mekan tasarımı da başarılı bir mekanı oluşturmuş.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.