Farklı Konseptler İçeren Mağaza

0 9.206

Bünyesinde 100 farklı moda markasını barındıran JOOOS Fitting Room markası için, X+Living adlı mimarlık firması ,seçilmiş 4 farklı markayı farklı konseptlerde çalışıp kombinleyerek tasarladı. Seçilen 4 marka; Mori Girl Collection, Celebrity Collection, OL Collection ve Fashionable Girl Collection ‘dı.

Mimari: X+Living

Lokasyon: Hangzhou, Çin

Tasarım Direktörü: Li Xiang

Tasarım Ekibi: Liu Huan, Ren Li-Jiao, Jia Yuan-Yuan

Alan: 1850.0 m2

Proje Yılı: 2016

Fotoğraflar: Shao Feng

Farklı konseptlerin farklı kot ve mahallerde oluşturulması, büyük hacimli bir mekan içerisinde küçük alanları barındırıyor etkisi oluşturulmuş.

Fashionable girl collection konseptinde, metal profillerin farklı renklere boyanarak değişik yönlerdeki geometrili kütlelerle oluşturulmuş. Tavan malzemesinin siyah rengi, sadece aydınlatmaları ortaya çıkararak, renk kombinasyonları içerisinde parıldayan yıldızlar etkisini yaratmış. Enstalasyon oluşturulan düğme formundaki renkli pleksiler ise oldukça farklı bir detay oluşturmuş.

Caddeye bakan vitrin tasarımı, müşterilerin dikkatini çekmek için aynı eğlenceli malzeme ve renklerle, mağaza içi görülebilecek şekilde tasarlanmış.

Celebrity Collection bölümü, şık kafes formundaki ögeler ile oluşturulmuş. Kabinlerin yüzeylerine asılan kıyafetler, sergi için şık ve gösterişli bir yöntemi izlemiş. Alanlar, korunaklı prenses yatakları gibi kafes formunda tasarlanmış. Dalgalı formdaki platfrom, mekanı hem yaşatan hem de diğerlerinden ayıran bir mekan haline getirmiş. 

Mori Girl alanında, süt beyazı dokulu duvarlar, beyaz zemin ile temiz beyaz bir alan oluşturulmuş. Bambu formdaki modüller ile birbirine bağlanmış parçalar üzerine asılarak sergilenen kıyafetler, koleksiyon olarak da mekan ile birebir uyumlu.

OL Collection alanında, koyu gri zemin, beton duvarlar ve resimler ile mobilyalarda kullanılan çerçeveli formlar oldukça uyumlu. Mekandaki şömine ve cilalanmış ahşap dokusu uyumu yakalanmış. Form ve fonksiyonla uyumlu şekilde sergilenen ürünler, mekanın havasına en az diğer bölümler kadar uyum sağlamış.

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.