Magic Store Kontakt Lens Mağazası

0 1.939

Torafu Architects tarafından hayata geçirilen, iç mekan konsept çalışmasının yapıldığı Omotesando, Tokyo’ da yer alan kontakt lens mağazası açıldı.

Mimari Firma: TORAFU ARCHITECTS INC.

Alan: 32.6m2

Lokasyon: Aoyama Tokyo, Japonya

Fotoğraflar: Daici Ano

Menicon markasının yeni kontakt lensleri için tasarlanan mağaza, markanın eşsiz teknolojili flat lens kutuları için özel olarak projelendirildi. Eşsiz kutuları, 1mm kalınlığında olması sebebi ile, dünyanın en ince lens kutusu olma ünvanını kazanmış.

Torafu Architects, ince kutuların modüllerin herhangi bir rafında sergilenmesine yarayan, çıkıntılı bir sergi duvarı oluşturdu. Paketlerin ebatlarına göre ölçülendirilen raf yükseklikleri, yumuşak bir kıvrımla dönerek mekanı sarıyor.

Tasarımdaki yaratıcılık sayesinde, beyaz bir tabloda var olan nesneler gibi duran ürünler, sokağa cepheli mağazada, ürünlerin dışarıdan da algılanmasına yardımcı oluyor. Daha fazlası, bu girintili çıkıntılı yüzey sayesinde ışıkla oluşan gölge oyunları anlam kazanıyor.

Tavandan asılan bitkiler ve modülün kat yüksekliği boyunca tekrarlı devam etmesi sebebi ile, mağaza baş aşağı edilmiş gibi duruyor.

Mimarlık ofisi, projede farklı renk ve desenlerdeki ürün kutularını ortaya çıkarmayı hedefleyen bir tasarım ortaya çıkardı. Bu sayede, her bakıldığında farklı bir kutuya dikkat çeken tasarım modülü bile, eşsiz bir mekan oluşturmuş oldu.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.