İspanya’da Bir Mağara/Ev Tasarımı; ‘The Cuevas Del Pino’

0 11.749

‘The Cuevas Del Pino’ İspanya Sierra Morena dağı eteklerinde bulunan ve tasarımı UMMO Estudio tarafından yapılmış bir mağara/ev.

Dağ eteklerindeki bazı eğimli alanlarda bölgeye özgü çeşitli jeolojik nedenler sonucu oluşmuş mağaralar bulunuyor. Ve bu mağaralar çiftçilik veya hayvancılık için kullanılıyor. UMMO Estudio ise bu mağaralardan birine farklı bir bakış açısı getirmiş. Önceden var olan duvarlar ve kaya yapısıyla büyük ölçüde mekanı tanımlamış. Ve bu nedenle tasarım önceden var olan koşullar ve modern mimari arasında sürekli, akışkan ve diyalog oluşturacak şekilde, doğrudan kurulan bağlantıdan ziyade yakınlık kurmak isteyen bir anlayışla gerçekleştirilmiş. Ortaya ise 104 metrekarelik bir konut projesi çıkmış.

Kurulan bu diyalogla birlikte, alanın tektonik yapısını değerlendirilerek yapı yeni bir mekânsal deneyime olanak sağlıyor. Sade hacimler, aydınlık ve geniş alanlar, döşeme için beton ya da mermer gibi malzemelerin kullanımı, güneyde doğal ışık alımını sağlayan cam açıklıklar ve mağara-eve sıcaklık kazandırmak için üretilmiş el yapımı ahşap mobilyalar oldukça etkileyici bir kompozisyonun elemanı konumundalar.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.