‘Palette’ Masa Serisi

0 1.335

‘Palette’ masalar, tasarımcı Jaime Hayon’un insanların fikir alışverişinde bulunduğu, duygularını ifade ettiği ve birbirleriyle bağlantı kurabildiği ürünler oluşturma isteği sonucu ortaya çıkmış bir seri. Hayon; “Çok amaçlı bir nesne olarak, neden farklı boyut, şekil, renk ve malzemenin bir araya geldiği çok katmanlı bir masa tasarlamıyoruz? Çeşitli şekillerde duvarda asılı tablo misali bu masalar da zeminde tutularak bir metal armatürle desteklendi. Ürünün tasarım amaçlarından biri de merak uyandırıcı bir denge yaratmak. ” diyor.

İlk bakışta, her masanın farklı bir geometri sergilediğini görüyoruz. Bir versiyonda, uzatılmış bir oval ile birlikte bir altıgenle birleştirilmiş yuvarlak bir şekil bulunuyor. Diğer bir versiyonda bir ressam palet şekli bulunurken, bir başka versiyon ise uzatılmış oval ve daireye sahip yuvarlatılmış bir dikdörtgen bulunuyor. Her masa, bir bütün oluşturan farklı yüksekliklerde , güzelce dengelenmiş üç farklı şeklin birleşimi.

67 cm ile 116 cm arasında değişen Hayon Lounge ‘Palette’ masa parçaları üç boyutlu ürünlere farklı bir his veriyor. Bakmaktan ve yaşamaktan zevk alabileceğiniz bir heykel hissi.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.