Micro Hotel

0 3.056

AvroKo tarafından NewYork’ a komşu bir otel tasarlandı, Micro Hotel.

New York stüdyosu olan AvroKO Arlo Hudson Meydanında küçük odalı ve ranza yataklı bir butik otelin iç mekan tasarımlarını yaptı.

325 odalı, Hudson Meydanında bulunan Soho’ ya komşu yapının lokasyonu eski adıyla Printing District olarak geçiyor.

11 işlevli bina yerel firma olan Gene Kaufman Architect adında bir mimarlık ofisi tarafından tasarlandı. Arlo markasının ilk resmi oteli olan otel, şehir gezginleri düşünülerek tasarlanmış.

Aktivite odasında, vinil malzemenin oldukça görüldüğü kaplamalar bulunmakta. Eğlence odası işlevinde olan mekanda dj turntable’ ı oyun makineleri bulunuyor. Bu mekanda retrodan ilham alınan hoparlörler tavanda ve raflarda kullanılmış.

Yaşam alanı olarak düşünülen bir diğer mekanda, cam bölücü panellerle ayrılmış ve asma tavanda kumaş ve ahşap kaplamaları paneller kullanılmış.

Müşterilerin kaliteli zaman geçirebilmeleri için, zemin katta avluyu gören bir bar tasarlanmış.

Toplantılar, kitap okuma köşeleri gibi alanlar için ideal aydınlatmalı, ortak çalışma masası ve oturma grupları düşünülmüş.

AvroKO firması atmosferik restoran iç mekanları ile tanınan bir firma iken, Amerika’nın ilk 4 yıldızlı küçük oteli ünvanını alan otelin iç mekan tasarımlarıyla yeniden adından söz ettirmiş.

Her bir misafir odası yaklaşık 15 metrekare olan otel, CNBC nin verilerine göre Amerika standartlarında bir otel odasının yarı metre karesine eşdeğer.

Bazı odalarda iki yatak seçeneği sunulmasıyla, ranza yatak konsepti geliştirilmiş. Tasarımda çalışan ekip, yün halılar, ceviz mobilyalar, modüler mobilyalar gibi detaylara dikkat etmişler.

 

 

Misafirlerin her ihtiyacını karşılayacak işlevsellikle, küçük ama tatlı bu New York oteli müşterileri hem konforu hem de şıklığı göz ardı edilmeyecek butik bir otelde konaklama şansı yakalıyorlar.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.