Turin’ de Maskülen Loft

0 2.257

Italyan MG2 mimarlık tarafından hayata geçirilen oldukça maskülen tarzdaki loft daire.

Eski Turin şehir merkezine bir kaç adım uzaklıktaki, Dora nehri yakınlarındaki eski fabrika lokasyonunda bir proje olan Loft daire MG2 Architecture tarafından İtalya’da gerçekleştirildi.

200 m2 iç mekan alanı, 300m2 teras alanı olan oldukça büyük alana kurulu projede bir apartman dairesi.

Projede, birbiriyle bağlantılı hacimler bulunuyor. Ana hattan kollara ayrılan yerleşim planında, salon ve ana banyonun bağlandığı, cam cephe ile açılan devasa terasa ulaşılıyor. Salona ilk adım atıldığında dikkati çeken salon, yeşilliğe açıldığı için ve terastaki siyah metal saksılardaki zeytin ağaçları sebebi ile oldukça gösterişli.

Bahçedeki 12 adet zeytin ağacı 3 farklı alanın oluşmasına yardım ediyor. Sohbet etmek için şık alanlar, yemek alanı ve spor gibi içerisinde küçük bir spor salonu da barındıran bahçede aynı zamanda bir açık alan  jakuzisi de bulunuyor.

Projedeki her detay birbiri içinde kontrast oluşturacak şekilde, geçmiş ve gelecek, içeride ve dışarıda, yumuşak ve sert, doğal ve yapay gibi kavramlarda şekillenmiş.

Keskin ve sert hatlar oluşturmak için, metal duvarlar hem özel tasarım mobilyayı, hemde bölücü alanları tasarlanmış.

Yatak odasına ulaşımda, cilalanmış kırmızı rengi dikkat çekiyor. Koridorlarda karakteri belirgin tarz, endüstriyel neon şekiller ile aydınlatılan mekanda, tavan aydınlatması oluşturulmuş.

Güzellik ve şaşırtıcılık algısı yaratmak için, vintage ve çağdaş mobilyalar seçilen mekan oldukça maskülen bir loft daire oluşmasını sağlamış. Kat planını incelemek isteyenler için;

 

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.