Kendi Kendine Katlanan Kağıt Plastik ve Kumaş Teknolojisi: AeroMorph

0 4.747
MIT’nin somut medya grubu, programlanabilir kağıt, plastik ve kumaşlarla kendini katlayan origami benzeri şişirilebilir yapılar olan AeroMorph’u sundu.

Proje nesneleri dönüştürmek için bir tasarım, simülasyon ve üretim hattı sergiliyor. Çoğu durumda şişirilebilir yapılar sıvılarla doldurulurken formlarını açığa çıkarırlar. AeroMorph ile materyalin yapısı dönüştürülebilir böylece etkili ve gizemli bir yanılsama yaratır. AeroForm, interaktif giyilebilir teknoloji, çocuk oyuncakları ve mobilya tasarımında kullanılmayan bir çok potansiyele sahip.

AeroMorph, belirli bir geometri için bükme mekanizmaları oluşturabilen, dönüşümünü taklit eden ve bileşik geometriyi dijital imalat dosyaları olarak dışa aktarabilen bir yazılım aracı ile çalışır. Grup, manuel sızdırmazlıktan, özel şablonlarla ısıyla preslemeye ve tasarlanan dönüştürücü malzemeyi tam olarak imal etmek için normal 3 eksenli CNC makinelerine monte edilebilen, özel bir ısı sızdırmaz tıkaçtan üretime kadar bir dizi imalat yöntemine sahiptir.

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.